Σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, με αναστολή τριών ετών καταδίκασε, σήμερα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 24χρονο ο οποίος δέχτηκε φωτογραφία sexting από ανήλικη και, όπως κατηγορείται, τη διέδωσε μέσω διαδικτύου.
«Ανησυχώ για το πού πάμε ως κοινωνία. Και δεν πάμε καλά, το ξέρουμε όλοι. Έχουμε φτάσει να εκπαιδεύουμε νέους στην αυτοϊκανοποίηση, όχι μόνο ερωτικά, αλλά σε κάθε επίπεδο. Ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους, αλλά όχι για τους άλλους. Πρέπει να εκπαιδεύουμε τους νέους για το πώς θα συμπεριφέρονται, όταν μεγαλώσουν, στις οικογένειές τους», δήλωσε η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της και ζήτησε την καταδίκη του 24χρονου (τότε ήταν 20 χρόνων) για εκδικητική πορνογραφία.
Τον νεαρό κατήγγειλε η 19χρονη(σήμερα) καθώς είχε δεχτεί την πρότασή του να στείλει προκλητική φωτογραφία της («βόμβα» την αποκαλούν στη γλώσσα των κοινωνικών δικτύων, καθώς, μετά, διαγράφεται από τους χρήστες). Διαπίστωσε, όμως, ότι το sexting (σ.σ. η αποστολή προκλητικών φωτογραφιών και μηνυμάτων μέσω κοινωνικών δικτύων) δεν σβήστηκε, αλλά είχε πάει και σε άλλους γνωστούς της!
Καθώς ήταν τότε 15 ετών, κατήγγειλε το γεγονός και ο νεαρός βρέθηκε στο εδώλιο. 
Στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν διέδωσε αυτός τη φωτογραφία, αλλά και πως δεν γνώριζε την ηλικία της μηνύτριας. Δεν έπεισε, όμως, το δικαστήριο και καταδικάστηκε -αν και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.
Ο 24χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.