Γράφει ο «Περαστικός»
Έμαθε ο Περαστικός -και καταχάρηκε- ότι η Θεσσαλονίκη απέκτησε άλλο ένα Φεστιβάλ. Έτσι, μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ (που εντάσσονται και στα διεθνή καλεντάρια), ένα «wannabe πολυφεστιβάλ» (τα Δημήτρια), το Φεστιβάλ Βιβλίου, έρχεται και το SKG live music fest...
Μη σας μπερδεύει ο τίτλος... Έτσι μπερδεύτηκε και ο Περαστικός και νόμιζε ότι θα γίνει στο αερδρόμιο (που έχει τον κωδικό SKG). Ούτε έχει σχέση με τις δεκάδες ομάδες του Facebook με πρώτο συνθετικό το SKG. Είναι φρέσκο πράμα, που σπαρταράει, σε κάθε επίπεδο.
Το μόνο παλιό, είναι ο χώρος: Το Ολύμπιον. Όλα τ' άλλα, είναι ολοκαίνουργια: Θα συμμετάσχουν συνολικά 28 μουσικά σχήματα, τα οποία είναι από διαφορετικά ρεπερτόρια. Μη βιάζεστε να κρίνετε. Δε θα δούμε ούτε τους Μετάλικα, ούτε τους Ντιπ Περπλ, αλλά νεανικές μπάντες, που κλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα να αποστείλουν τις καλλιτεχνικές τους προτάσεις, και στη συνέχεια επιλέχθηκαν οι 28 από τις 165.
«Είναι πραγματικά μια γιορτή για την πόλη και έμπνευση μας είναι ο τεράστιος πλούτος, η εξαιρετική ποιότητα και η μεγάλη ποικιλία της τεράστιας μουσικής κληρονομιάς που έχουμε στον τόπο μας. Δίνουμε στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους» σημείωσε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Το αποτέλεσμα θα κρίνει αν έχουμε να κάνουμε με μια μοντέρνα έκδοση των «Μουσικών Αγώνων της Κέρκυρας», ή με κάτι που θα θυμίζει «Να η Ευκαιρία»...

To σκίτσο από εδώ