Φαίνεται πως οι διαρρήξεις στην περιοχή της Πυλαίας, του Πανοράματος και του Χορτιάτη έχουν μεταβληθεί σε μάστιγα. Γι αυτό και, με πρώτο το δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, συγκεντρώνονται υπογραφές για θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στην περιοχή τους. 
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, τα κρούσματα διαρρήξεων είναι καθημερινά. Γι αυτό και, από τις 8 Μαΐου, συγκεντρώνουν υπογραφές, ζητώντας να επιτραπεί η χρήση καμερών σε δημόσιους χώρους και στις γειτονιές και να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να συνάπτουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης, όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Ζητούν, επίσης, αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να μην εμφανίζονται ξανά οι ίδιοι εγκληματίες στις πόρτες τους μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα.
Η προσπάθεια αυτή γίνεται μόλις δύο μήνες μετά τη διευρυμένη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης στον  νομό. Να σημειωθεί ότι, σήμερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και θα συναντηθεί με το δήμαρχο του κεντρικού δήμου, Στέλιο Αγγελούδη.
H πρωτοβουλία ήταν των πολιτών, όμως ο δήμος αγκάλιασε αμέσως την προσπάθεια και τάχθηκε αρρωγός.