Η βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο: «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις». 
Η κ. Ευθυμίου, εκτός από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προκλητική και παράνομη στάση της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας τη σταθερή και ξεκάθαρη στάση της Ελλάδας, όπως διατυπώθηκε δια του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η Ελλάδα αποκρούει την παράνομη και προκλητική συμπεριφορά της γείτονας χώρας και την επιστρέφει. Υπογράμμισε τη σημασία της κατοχύρωσης του εμπορικού σήματος «Macedonia The Great» από τον  Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ως μέσο οικονομικής διπλωματίας και την προσπάθεια ενίσχυσης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Ειδικότερα, σημείωσε για το εμπορικό σήμα «Macedonia The Great»: «Τώρα αποκτά επίκαιρη σημασία και γίνεται ένα ισχυρό μέσο οικονομικής διπλωματίας, μια εμπορική αντεπίθεση με προμετωπίδα την ανθεκτικότητα και την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της μακεδονικής γης. Μάλιστα, αυτό τόνισε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ».
Αναφορικά με το νομοσχέδιο η βουλευτής επισήμανε τη στήριξή της σε αυτό και το χαρακτήρισε ως μία σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία που αλλάζει σελίδα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Το νομοσχέδιο ενισχύει τη βάση για την ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας και της καινοτομίας, καθώς και του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα αποκτήσουν πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση. Η κ. Ευθυμίου αναγνώρισε την αυτοθυσία των υπηρετούντων και αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και επεσήμανε την έμπρακτη πρόθεση του Υπουργείου να αντιμετωπίσει τα ανοιχτά ζητήματα των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις, όπως η μισθοδοσία, η υποστελέχωση, το συνταξιοδοτικό και η στέγαση.
Συνοψίζοντας, η κ. Ευθυμίου υπερψήφισε το νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας τη σημασία του για την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων και τον εκσυγχρονισμό της στρατιωτικής εκπαίδευσης, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της εθνικής άμυνας της χώρας.