Με πληρώματα του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρα από τη Θεσσαλονίκη θα καλυφθούν οι ελλείψεις του καλοκαιριού στη Χαλκιδική, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα, στο Λευκό Πύργο.
«Για τις ανάγκες του καλοκαιριού καλούμαστε να φύγουν κάποια πληρώματα από εδώ έτσι ώστε να καλυφθεί η Χαλκιδική, με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να μείνει με λιγότερα ασθενοφόρα, περίπου 12 στον αριθμό. Καλούνται επίσης οι μαθητές του ΙΕΚ ΕΚΑΒ που βρίσκονται στο 5ο εξάμηνο και κάνουν την πρακτική τους να καλύψουν τα κενά του ΕΚΑΒ της Θεσσαλονίκης αμισθί. Καταλαβαίνετε πως δεν μπορούν να καλυφθούν με εκπαιδευόμενους, οι οποίοι δεν έχουν τελειώσει ακόμα και δεν έχουν λάβει το πτυχίο τους, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Το καλοκαίρι σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, καλούνται οι μαθητές να καλύψουν τα κενά του ΕΚΑΒ. Αντί να γίνουν διορισμοί και να προσληφθούν και άλλοι υγειονομικοί, αντί να μονιμοποιήσουν τους επικουρικούς που υπάρχουν, καλούν τους μαθητές να κάνουν διασώσεις. Η πρακτική γίνεται για να εξασκηθούμε στο αντικείμενο στο οποίο έχουμε ειδικευτεί. Από τα 20 ασθενοφόρα, τα οκτώ θα μεταβούν στη Χαλκιδική υποχρεωτικά για τα κενά. Δεν υπολογίζουμε έτσι το κενό που θα μείνει στη Θεσσαλονίκη και πόσο επικίνδυνο είναι για τις ανθρώπινες ζωές», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Κοσμάς Τερζίδης.
Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ τονίζουν επίσης πως πριν από λίγα χρόνια τα ασθενοφόρα στην πόλη ήταν 25 και έγιναν 20 λόγω συνταξιοδοτήσεων, ζητώντας να ανοίξει η πλατφόρμα για τους επικουρικούς, όπως επίσης και να επιστρέψουν εργαζόμενοι με έδρα τη Θεσσαλονίκη.