Σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό στο Κέντρο Υγείας Τούμπας καταγγέλλει μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι το πρωί σήμερα Πέμπτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του κτιρίου. 
«Τα προβλήματα και οι ελλείψεις που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας, νομίζουμε ότι είναι συνυφασμένα με τη γενικότερη πολιτική απαξίωσης του δημοσίου τομέα υγείας. Στο Κέντρο Υγείας που καλύπτει μεγάλο πληθυσμό ανατολικά της πόλης υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες. Το προσωπικό είναι μειωμένο συγκριτικά με τις ανάγκες που πρέπει να καλύψει το Κέντρο. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι πεπαλαιωμένος. Οι εργαζόμενοι μάς λένε ότι κουβαλούν δικούς τους υπολογιστές. Δεν υπάρχουν επίσης τα ιατρικά μηχανήματα για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Αποτέλεσμα είναι πολλοί να πηγαίνουν σε ιδιωτικά κέντρα υγείας για να καλύψουν τις ανάγκες τους», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Μιχαηλίδης.
Οι συνταξιούχοι ζητούν λειτουργία του Κέντρου Υγείας σε 24ωρη βάση, προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, βελτίωση του εξοπλισμού ώστε να μην αναγκάζονται οι ασθενείς να επισκέπτονται ιδιωτικά κέντρα, καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν. Ζητούν, ακόμη, την επαναλειτουργία των νοσοκομείων Παναγία και Λοιμωδών.
Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία»...