Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Μαξίμου, στις 10:15 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης, στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο.
Στις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση για την έναρξη των πρώτων δρομολογίων ηλεκτρικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη.
Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο.
Αμέσως μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο δημαρχείο, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη.
Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο και το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος.
Στις 19:00 ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο της 49ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ.
Στις συναντήσεις και επιθεωρήσεις του, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην επέκταση του μετρό προς τα δυτικά, στον εκσυγχρονισμό του στόλου του ΟΑΣΘ (καθώς σήμερα άρχισαν τα δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων), στην ανάπλαση της ΔΕΘ, της πλατείας Ελευθερίας και της πλατείας Διοικητηρίου, αλλά και στην ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους, καθώς επίσης στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, τη μόνιμη παραμονή του ιστορικού «Βέλους» στη Θεσσαλονίκη και στα στοιχεία που αφορούν την ελληνική οικονομία και τη μείωση της ανεργίας.