Στο 87' του τελικού, ο Άρης έχασε και το κύπελλο και την έξοδο στην Ευρώπη από τον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας.
Μια φάση ήταν όλος κι όλος ο αγώνας: Μια ασίστ του Χουάνκαρ μετά από προσπάθεια του Μπερνάρ κι ένα βολέ του νεαρού Βαγιαννίδη. Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης, το μόνο που είδαμε ήταν κλοτσιές και άστοχες προσπάθειες... Όχι μόνον από τον Άρη, αλλά και από τον Παναθηναϊκό.
Κι όμως, οι κιτρινόμαυροι είχαν την ευκαιρία να φύγουν με το τρόπαιο. Ήταν ο Παναθηναϊκός αυτός που έχασε πρώτος παίκτη (τον Κότσιρα) με κόκκινη, αλλά η ζυγαριά δεν έγειρε προς την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Παρέμεινε στα ίσια, με κακό ποδόσφαιρο και καμία ευκαιρία. Όταν η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε με την αποβολή του Νταρίντα, η ευκαιρία είχε χαθεί. Κι όταν ο Ζουλ που, μόλις είχε κερδίσει φάουλ κλότσησε τον αντίπαλό του μπροστά στα μάτια της διαιτητού, το όνειρο φαινόταν να χάνεται για πάντα... Όπως κι έγινε.
Και πώς να γίνει διαφορετικά; Δείτε τι έχει να επιδείξει ένα παιχνίδι: Το πρώτο ημίχρονο του τελικού δεν έχει να επιδείξει φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με εξαίρεση την κοντινή κεφαλιά του Φαμπιάνο και την ωραία απόκρουση του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, Λοντίγκιν, στο 25΄. Στο β΄ ημίχρονο υπάρχει μόνο ένα σουτ του Μπερνάρ από καλή θέση που πέρασε άουτ, στο 79΄ και το γκολ Τέλος και... τω Θεώ δόξα!
Ο Άρης φωνάζει για τη διαιτησία (για την αποβολή του Νταρίντα). Μάλιστα, με τη λήξη του αγώνα, ο Θόδωρος Καρυπίδης έτρεξε προς το μέρος της διαιτητή Στεφανί Φραπάρ και της επιτέθηκε, με την αστυνομία να φυγαδεύει τη Γαλλίδα. Επίσης, στα αποδυτήρια ο Καρυπίδης είχε επεισόδιο και με το στέλεχος της ΚΕΔ, Σταύρο Μάνταλο.
Οι παίκτες του Άρη δεν πήγαν να πάρουν τα μετάλλιά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Τελικά τα παρέλαβε εκπρόσωπος της ομάδας, όταν του γνωστοποιήθηκε ότι η ποινή για κάθε ποδοσφαιριστή που δεν παραλαμβάνει το μετάλλιό του είναι αποκλεισμός δύο αγωνιστικών.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό
Γκολ: 90+7 Βαγιαννίδης / -
Δοκάρια: - / -
Διαιτητές: Στεφανί Φραπάρ (Γαλλία), βοηθοί: Μικέλ Μπερσεμπρού (Γαλλία), Στίβεν Τορεγκρόσα (Γαλλία), 4ος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) VAR: Χαμίντ Γκεναουί (Γαλλία) - Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)
Κίτρινες: 37′, 51′ Κώτσιρας, 41′ Τσέριν /16′, 65 Νταρίντα , 36′ Σαμόρα, 41′ Μοντόγια, 90’+2′ Μορόν
Κόκκινες: 51′ Κώτσιρας / 65′ Νταρίντα, 72′ Ζουλ
Οι συνθέσεις: 
Παναθηναϊκός (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, -Κώτσιρας, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ, – Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, – Μαντσίνι (63′ Βαγιαννίδης), Μπερνάρ, Ιωαννίδης.
Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, – Ζουλ, Νταρίντα, – Σουλεϊμάνοφ, Γκαρθία (68′ Βερστράτε), Σαμόρα, – Μορόν