Σε, τουλάχιστον, πέντε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούνται, σήμερα, εργασίες.
Αναλυτικά:

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας  έως και σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, με ώρα έναρξης στις 09.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Συγκεκριμένα, οι εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών θα εκτελεστούν στα εξής σημεία:
-Στην κατεύθυνση προς Ν. Μουδανιά, επί της εξωτερικής οριογραμμής σε διάφορες θέσεις από τη Χ.Θ. 15+00 έως την Χ.Θ. 23+00 (κόμβος Τριλοφου)
– Στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, επί της εξωτερικής οριογραμμής σε διάφορες θέσεις από τη Χ.Θ. 23+00 (κόμβος Τριλοφου) έως την Χ.Θ. 15+00

Στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα πραγματοποιήσει εργασίες ασφαλτόστρωσης καθώς και εργασίες καθαρισμού φρεατίων και αγωγών ομβρίων υδάτων  η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τις επόμενες ημέρες. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τις εξής εργασίες:
1. Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας στο τμήμα από τη Χ.Θ. 17+800 περίπου και έως τη Χ.Θ. 20+000 περίπου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χαλκηδόνα. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν έως και σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, τμηματικά  στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της οδού, με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας ανά φορά, από τις 07.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. 

Στην Ενωτική Οδό Σίνδου θα πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έως και το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, με ώρα έναρξης στις 07.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες: Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες επί της Ενωτικής Οδού Σίνδου και στους κλάδους σύνδεσης της οδού:
1. Εργασίες κοπής βλάστησης (δένδρα και κλαδιά), εργασίες καθαρισμού και χωματουργικές εργασίες στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου της ΠΑΘΕ έως και τον ισόπεδο κόμβο προς τη βιομηχανική περιοχή Σίνδου με κατεύθυνση προς ΒΙ.ΠΕ. Σίνδο και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.
2. Εργασίες κοπής βλάστησης (δένδρα και κλαδιά), εργασίες καθαρισμού και χωματουργικές εργασίες στο οδικό τμήμα μεταξύ του ισόπεδου κόμβου από τη βιομηχανική περιοχή Σίνδου έως και τον ανισόπεδο κόμβο της ΠΑΘΕ με κατεύθυνση προς ΠΑΘΕ και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.

Επί της Συνδετήριας οδού (οδός Προφήτη Ηλία- Αεροδρόμιο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”) θα πραγματοποιήσει νυχτερινή ασφαλτόστρωση η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στο τμήμα από το ύψος της γέφυρας Ανθεμούντα έως τη συμβολή της (ισόπεδος κόμβος) με την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας και προς τις δύο κατευθύνσεις. Οι εργασίες θα εκτελεστούν από κινητά συνεργεία κατά τις νυχτερινές ώρες από τις 21:00 έως τις 07:00 της επομένης ημέρας, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, ως εξής:
– την Παρασκευή 24.05.2024 στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη
με αποκλεισμό της αντίστοιχης λωρίδας κυκλοφορίας τμηματικά.

Στο τμήμα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Σερρών- περιοχή ΑΡΤΟΖΑ- Δερβένι πραγματοποιούνται εργασίες κοπής πρασίνου και εργασίες οριζόντιας σήμανσης  από την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 και με διάρκεια μίας εβδομάδας, με ώρα έναρξης στις 07.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.