Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών της Κυριακής 9 Ιουνίου. 

Περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα η διανομή του εκλογικού υλικού, η διαμόρφωση των εκλογικών κέντρων και συνολικά η εκλογική διαδικασία.

Το Περίπτερο 5 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου φυλάσσεται το εκλογικό υλικό, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος συνομίλησε με στελέχη της υπηρεσίας κι εργαζόμενους, τους οποίους συνεχάρη για τη δουλειά που έχουν κάνει. 

«Για την κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας αθέατος κόσμος, ο οποίος εργάζεται νυχθημερόν τις τελευταίες 30 ημέρες, προκειμένου να υπάρξει όλη η οργανωτική αρτιότητα που χρειάζεται για τις εκλογές. Πάνω από 700 εργαζόμενοι, εδώ και πολύ καιρό εργάζονται, προκειμένου να στελεχωθούν 391 εκλογικά τμήματα σε 57 σχολικές δομές. Ήδη το υλικό έχει ληφθεί από την Περιφέρεια, ένα μέρος αυτού διανέμεται, το υπόλοιπο θα πρέπει να προσέλθουν οι δικαστικοί για να το παραλάβουν», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Αγγελούδης σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν είχε σημειωθεί κάποιο πρόβλημα σε σχέση με την λήψη του εκλογικού υλικού και τόνισε πως 
για το επόμενο 48ωρο θα υπάρχει σε μόνιμη βάση ομάδα στελεχών που θα αναλάβει την άμεση επίλυση οποιουδήποτε ζητήματος προκύψει. «Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και στην περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα, είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε», είπε χαρακτηριστικά.