Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη κατέθεσε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας σχετικά με τον αριθμό των εξεταζομένων ασθενών στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου «Γ. Ν. Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.
Όπως σημειώνει, έχει πληροφορίες από ασθενείς οφθαλμολογικών παθήσεων ότι τα πρωινά εξωτερικά ιατρεία του «Γ. Ν. Παπαγεωργίου» δέχονται προς εξέταση ελάχιστο αριθμό ασθενών εσκεμμένως ή μη μηνιαίως, κατόπιν ραντεβού ενώ τονίζει πως στα απογευματινά ιατρεία οι εξεταζόμενοι καταβάλλουν το ποσό των 62 € ή 72 € αναλόγως του εξετάζοντος πανεπιστημιακού ή μη ιατρού οφθαλμολόγου.
Ζητά στοιχεία για το πόσοι ασθενείς έχοντες οφθαλμολογικά προβλήματα εξετάσθηκαν μηνιαίως από το 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024, αλλά και πόσοι ασθενείς επισκέφθηκαν από το έτος 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024 τα απογευματινά αμειβόμενα ιατρεία και πόσοι από αυτούς χειρουργήθηκαν στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές ή μη οι οποίοι τους εξέτασαν.