Για άλλη μία εκλογική αναμέτρηση οι πολιτικοί αρχηγοί τήρησαν το έθιμο που τους θέλει να περνούν με χαλαρή διάθεση το Σάββατο πριν τις εκλογές της Κυριακής. Ο πρωθυπουργός προτίμησε την μπίρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μια βόλτα, ο Ανδρουλάκης ρακές κι ο Κουτσούμπας ούζο...
Με μπίρα και χαλαρή ενδυμασία βρέθηκε νωρίτερα σήμερα σε γνωστή ταβέρνα στα Βριλήσσια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός ήταν μαζί με άμεσους συνεργάτες του, κλείνοντας την προεκλογική περίοδο. Μάλιστα σε κάλεσμα για πρόβλεψη ως προς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αύριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκρίθηκε ότι «έχω κάνει πρόβλεψη για το αποτέλεσμα, αλλά δεν σας της λέω». 
Αναφέρθηκε και στο ατύχημα που εκτυλίχθηκε το βράδυ στον Ισθμό της Κορίνθου όταν ένα βυτιοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες. «Τα αντανακλαστικά και η ταχύτητα ήταν σημαντικά», είπε αρχικά και πρόσθεσε ότι «έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει, η γέφυρα γκρεμίστηκε σε 12 ώρες». 
Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ θα δώσει το «παρών» στο Ολυμπιακό Στάδιο για την συναυλία των Coldplay. Ενώ, αύριο στις 10:30 αναμένεται να ψηφίσει στην Κηφισιά και αρκετές ώρες αργότερα, περίπου στις 18:30 θα βρεθεί στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς. 


Βόλτα στο Μοναστηράκι με τον Τάιλερ για Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να περπατήσει στην πολύβουη οδό Ερμού, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ και την σκυλίτσα τους, Φάρλι.
Ντυμένος με μπλε πόλο μπλουζάκι, τζιν και μπεζ εσπαντρίγιες, μίλησε με πολλούς περαστικούς αλλά και τουρίστες, ενώ φωτογραφήθηκε μαζί τους. Μάλιστα, δεν αντιστάθηκε και πόζαρε και με τον Μίκι Μάους. Ακόμη, απόλαυσε μουσικούς του δρόμου και έβγαλε σέλφι μαζί τους.
Στη συνέχεια, πήρε τον συρμό για το Θησείο. Περπάτησε στον πεζόδρομο και σε γνωστό μαγαζί του Θησείου συναντήθηκε για aperitivo και πίτσα με τους πολιτικούς συντάκτες.


Για ρακές στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο Ανδρουλάκης

Στην καθιερωμένη ανάπαυλα πριν ανοίξουν οι κάλπες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε με φίλους και στελέχη στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης.  Στη συνέχεια μετέβη στο Οροπέδιο Λασιθίου, τόπο καταγωγής της μητέρας του.
Για τις προεκλογικές ρακές επέλεξε το χωριό του, το Ψυχρό, ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε το σπήλαιο του Δικταίου Άντρου και ενημερώθηκε για τις επικείμενες εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας και την αναβάθμιση των υποδομών του.
«Όπως είδατε, ήρθαμε στις ρίζες μας. Ήπιαμε τις ρακές μας με τους φίλους μας, και αυτό μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.


To ουζάκι του Κουτσούμπα

Στιγμές χαλάρωσης με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, στελέχη του κόμματος, φίλους, συνεργάτες και δημοσιογράφους μοιράστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε γνωστό καφέ μπαρ στο κέντρο της Αθήνας.
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Δ. Τσακνής, Π. Ορκόπουλος, Γ. Μηλιός, Γ. Ζουγανέλης, Α. Μονογιού, Γ. Μαργαρίτης, Αντ. Ξένος, Αγγελική Ξένου, Ν. Καραγιώργης, πρ. ΣΕΗ, Μ. Σοντάκη, Γ. Σαρρής, Δ. Μαύρος, Γ. Παπαζαχαριάκης, Β. Κορακάκης.
«Σήμερα χαλαρά, αύριο πάμε να ψηφίσουμε και να ψηφίσουμε σωστά... ΚΚΕ» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προσερχόμενος στον χώρο.