Γράφει ο «Περαστικός»

Το τι γκρίνια άκουσε, ο Περαστικός, τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τον ανασχηματισμό, δεν περιγράφεται...  Ειδικά για τους βουλευτές Α και Β Θεσσαλονικης. Όχι από τους ίδιους, αλλά από όσους κινούνται «στο περιβάλλον τους».
Η μόνιμη γκρίνια ότι «πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι βουλευτές Θεσσαλονίκης στην κυβέρνηση -κι όχι μόνο σε ρόλους υφυπουργών», έχει κορυφωθεί. Έτσι, δια της ατόπου, ακούγονται και τα ονόματα των Ευθυμίου, Καλαφάτη, Κούβελα, Γκιουλέκα, Καράογλου, Ράπτη, Βαρτζόπουλου. Των πρώτων τεσσάρων για είσοδο και των δύο τελευταίων για παραμονή στην κυβέρνηση.
Από κοντά μπήκαν στην «κούρσα» και οι βορειοελλαδίτες, με τον Κωνσταντινίδη να πιστεύει ότι θα παραμείνει στο ΥΜΑΘ και τον Μακάριο Λαζαρίδη αλλά και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη να φαίνεται ότι μπορεί να συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Αυτά που άκουσε ο Περαστικός για είσοδο, στην κυβέρνηση, όσων εκτέθηκαν στις ευρωεκλογές, αλλά δεν εξελέγησαν, τα προσπερνά. Εξάλλου, εκτός του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, τα άλλα ονόματα που ακούγονται, δεν ανήκουν σε βορειοελλαδίτες (με την έννοια της Μακεδονίας και της Θράκης)...
Όσο για τους υπολοίπους, πάλι δια της ατόπου, ο Περαστικός υποθέτει ότι οι σημερινοί εισηγητές στο υπουργικό συμβούλιο,  ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, θα είναι στους... παραμένοντες. Η λογική το θέλει αυτοί που έχουν λόγο σήμερα, να μην... εξαφανιστούν αύριο.
Και μπορεί, όπως ακούει ο Περαστικός, τα τηλέφωνα όλων να ΄χουν πάρει φωτιά, όμως, όλοι απαντούν πως δεν γνωρίζουν αν θα πάρουν υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Όπως δεν γνωρίζουν αν, τελικά, ο ανασχηματισμός ανακοινωθεί την Τρίτη. Και πάλι η λογική λέει ότι ή τη Δευτέρα, ή την Τρίτη θα μάθουμε τη νέα σύνθεση.
Αλλά επειδή ο πρωθυπουργός συνηθίζει τις (θεσμικές, πάντως) εκπλήξεις, όλα είναι πιθανά. Θα μου πείτε: Ακόμη και το να μη γίνει ανασχηματισμός; Αυτό ο Περαστικός το αποκλείει, γιατί θα δείχνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πήρε το μήνυμα.