«Πρέπει να γίνουν αλλαγές στο κόμμα. Η αλλαγή και μόνο του αρχηγού δεν μπορεί να φέρει κάποια αλλαγή στο κόμμα, αν το ίδιο δεν αλλάξει. Η αλλαγή αρχηγού χωρίς δομικές αλλαγές στο κόμμα δεν θα έχει αποτέλεσμα», τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Παύλος Γερουλάνος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κι ένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για την ηγεσία του κινήματος.
Πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να μας προβληματίσει η μεγάλη αποχή και η στροφή του κόσμου στα μικρά κόμματα και αυτό πρέπει να εξεταστεί», σημειώνοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι μόνο προσωπική ευθύνη.
Υπογράμμισε ότι το κόμμα πρέπει να στραφεί στην κοινωνία και να προτάξει τις ανάγκες της. «Οι πολίτες απαιτούν ένα κράτος που λειτουργεί και όποιος δεν το βρίσκει ψάχνει αλλού. Αν δεν το βρει θα πάει στην αποχή και στα μικρότερα κόμματα ως διαμαρτυρία. Αν δεν πάρουμε αυτά μηνύματα, στρουθοκαμηλίζουμε», τόνισε.
Στο ερώτημα αν θα διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και θα τις ανακοινώσει όταν έρθει η ώρα.