Βίος και πολιτεία φαίνεται πως ήταν 73χρονος ο οποίος συνελήφθη στην Περαία, έπειτα από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας.
Ο 73χρονος,  το όνομα του οποίου ενεπλάκη στο πολύκροτο οικονομικό σκάνδαλο των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ που απασχόλησε τις διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης κατά τη δεκαετία του ‘90 και ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (17-06-2024) το πρωί, επειδή σε βάρος του εκκρεμούσαν διάταξη του Τμήματος Βουλευμάτων του Εφετείου Θεσσαλονίκης, η οποία διατηρεί σε ισχύ ένταλμα σύλληψης Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη για «ενεργητική δωροδοκία από κοινού κατ’ εξακολούθηση με ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου που υπερβαίνει τα (146.735
,14) ευρώ και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».
Σα να μην έφθαναν αυτά, έχει καταδικαστεί για επτά διαφορετικές περιπτώσεις, σε συνολική ποινή κάθειρξης 33 ετών, ποινή φυλάκισης 28 ετών και πέντε μηνών, για «ηθική αυτουργία από κοινού σε απιστία στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση» και για «φοροδιαφυγή».
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Η υπόθεση των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ, αποκαλύφτηκε το 2001, μετά από τυχαίο έλεγχο του ΣΔΟΕ σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελείτο από ένα γραφείο με μία συσκευή τηλεφώνου, αλλά οι ιδιοκτήτες της εμφανίζονταν να έχουν εξάγει προϊόντα στην Ευρώπη, προσκομίζοντας εικονικά τιμολόγια, με τα οποία εισέπρατταν επιστροφές ΦΠΑ ύψους πολλών εκατομμυρίων δραχμών (τότε). Ακολούθησαν έρευνες σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις της πόλης που ακολουθούσαν την ίδια πρακτική. Ήδη, αρκετές από αυτές τις υποθέσεις έφτασαν στα ποινικά ακροατήρια της Θεσσαλονίκης, με επίορκους εφοριακούς και ιδιώτες να καταλήγουν στη φυλακή.
Για τον 73χρονο υπήρχε η εκτίμηση ότι, για τόσα χρόνια, είχε διαφύγει στο εξωτερικό.