Ο προσφάτως βραβευμένος από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών για την 80χρονη ερευνητική, διδακτική και κοινωνική προσφορά του, Νικόλαος Σπύρου, καθηγητής Αστρονομίας του ΑΠΘ, φιλοξενείται σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου  στην εκπομπή “De Profundis”, στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100.
Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας αστρονόμος, με πλήθος διεθνών δημοσιεύσεων, αποκάλυψε,  σε συνεργασία με τον καθηγητή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του ΔΠΕ, Κωνσταντίνο Κλείδη, την ουσία της σκοτεινής ενέργειας και του πολυτροπικού σύμπαντος,  δίνοντας συνολική απάντηση στο ερώτημα που απασχολούσε αιώνες τον άνθρωπο:  "Από τι αποτελείται το σύμπαν;"
Ο κ. Σπύρου είναι ο κύριος εμπνευστής της ιδέας για την ίδρυση  του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.  Έχει διατελέσει Εθνικός Εκπρόσωπος ESA/PB-HME του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος  και μέλος της «Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής» (από το 2007),  με συνεχή προσπάθεια παράλληλης προβολής και προώθησης των θεμάτων του ΕΟΔ.
Στην εκπομπή παρεμβαίνει και ο καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών  του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κλείδης.
Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 15:00
Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Μαρία Δόικου.

Δείτε το τρέιλερ: