«Ολιγωρία και αδικαιολόγητη καθυστέρηση» χρεώνει στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα του ισοζυγίου μελιού, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, καθηγητής Ιατρικής, Μιχάλης Χουρδάκης, με ερώτησή του στη Βουλή προς υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνο Τσιάρα .
Όπως υποστηρίζει, οι μελισσοκόμοι, οι οποίοι αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες του πρωτογενούς τομέα της χώρας, αγωνιούν για την τριετή καθυστέρηση της λειτουργίας του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ για το ισοζύγιο στο μέλι.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που δημοσιεύθηκε στις 19 Απριλίου 2021, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ–ΔΗΜΗΤΡΑ θα προχωρούσε στην εισαγωγή του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ. Βάσει αυτού έπρεπε ήδη να καταγράφεται στο ισοζύγιο μελιού όλο το «μελισσοκομικό δυναμικό» από τους παραγωγούς, τους εισαγωγείς, μέχρι τη λιανική αγορά, προκειμένου να ελεγχθούν, και με αυτόν τον τρόπο, να παταχθούν οι «ελληνοποιήσεις» μελιού που πλήττουν καίρια το εισόδημα των Ελλήνων παραγωγών. Ταυτόχρονα δημιουργούνται εύλογες αμφιβολίες για την ποιότητα του πωλούμενου μελιού στα ράφια των σούπερ μάρκετ και άρα και την υγεία των πολιτών
Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Χουρδάκης στην ερώτηση, ρωτά: «Πώς προκύπτει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων» του μελιού; Γιατί δεν έχει υλοποιηθεί εδώ και τρία χρόνια το ισοζύγιο μελιού»; Και συμπλήρωσε πως «δεν διαφαίνεται να είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να υλοποιηθεί το ισοζύγιο μελιού με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα»;
Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.