Ο... κακός χαμός έγινε, χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, με αποτέλεσμα να μη διεξαχθεί η συνεδρίαση. Αφορμή οι προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία του δήμου, για τις οποίες η μεν διοίκηση υποστηρίζει ότι εφέτος θα είναι περισσότερες, ο δε Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης ότι... θα είναι λιγότερες και 17 από αυτές που εργάζονταν πέρσι θα περάσουν στην ανεργία.
Ο Σύλλογος (ελέγχεται από το ΠΑΜΕ) κάνει λόγο για «απαράδεκτη μεθόδευση της δημοτικής αρχής» και υποστηρίζει ότι «πετά στην ανεργία 19 σχολικές καθαρίστριες για να προσλάβει μόνο 74 από όσες εργάζονταν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες.
Μέλη του Συλλόγου πραγματοποίησαν παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο, σηκώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ζητώντας να επαναπροσληφθούν όλες οι σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο, μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλες(σ.σ. οι συμβάσεις σχολικών καθαριστριών είναι ορισμένου χρόνου, καθώς δεν θεωρείται πάγια και διαρκής η ανάγκη καθαρισμού των σχολείων με περισσότερο προσωπικό αφού τα κτίρια παραμένουν κλειστά για τρεις μήνες το χρόνο).
Ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι «σε μια προσπάθεια απαξίωσης των διαδικασιών και αποφυγής, ο δήμαρχος αποχώρησε από τη διαδικασία και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διέκοψε τη συνεδρίαση».

Η άποψη της διοίκησης

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κάνει λόγο για «αδιανόητο και απερίγραπτο σόου, χωρίς καμία αιτία και αφορμή», το καταγγέλλει ως «στημένο» από «άτομα με την ιδιότητα του συνδικαλιστή, με αποτέλεσμα να μην επιτρέψουν να διεξαχθεί η συνεδρίαση».
«Επρόκειτο για μια ενέργεια, η οποία δεν εδράζεται σε καμία λογική και είχε ως μοναδικό σκοπό την παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας του δήμου», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Επαναλαμβάνεται ότι ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου θα προχωρήσει στην πρόσληψη με καθεστώς πλήρους απασχόλησης 74 σχολικών καθαριστριών, στο πλαίσιο της σχετικής προκήρυξης που τρέχει από το αρμόδιο υπουργείο κι ότι ο δήμος θα προχωρήσει στην πρόσληψη περισσότερων σχολικών καθαριστριών σε σχέση με πέρυσι, αφού ο αριθμός τους θα αυξηθεί σε 125 από 113(σ.σ. η δημοσιευμένη προκήρυξη στην ιστοσελίδα του δήμου κάνει λόγο για 74 προσλήψεις ορισμένου χρόνου, πλήρους απασχόλησης).
Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου, «τα άτομα που προκάλεσαν το σόου, είχαν την απαίτηση να προσληφθούν σχολικές καθαρίστριες της δικής τους επιλογής. Ήθελαν, δηλαδή, να επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους, επιλέγοντας να το κάνουν αυτό με τακτικές επίδειξης ισχύος». Υποστηρίζει ότι επιχειρήθηκαν «συνθήκες ψυχολογικής πίεσης στους δημοτικούς συμβούλους», καταγγέλλει με τη σειρά του ότι  «στους δήμους που οι συνδικαλιστές εργάζονται, οι προσλήψεις θα γίνουν με καθεστώς τρίωρης απασχόλησης -όμως, στους δικούς τους χώρους εργασίας και για τους δικούς τους λόγους έκλεισαν επιδεικτικά τα μάτια» και καταλήγει με αιχμές κατά της αντιπολίτευσης:
«Κύριοι της αντιπολίτευσης, που προχωρήσατε σε χαϊδολογήματα με τους «διαμαρτυρόμενους» για τα μάτια του κόσμου και για προσωπικά σας μικροπολιτικά συμφέροντα, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, αναλογιζόμενοι ότι πάνω απ' όλα είμαστε όλοι μας υποχρεωμένοι να υπηρετούμε τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Νύξη που, προφανώς, αναφέρεται στο ότι με πρωτοβουλία των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»(σ.σ. η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ), συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές που απαιτούνται από την αντιπολίτευση για να προκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα την επαναπρόσληψη των σχολικών καθαριστριών.