Μετά από προσπάθειες πέντε ωρών, απεγκλωβίστηκαν πυροσβέστες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων από το Φαλακρό Όρος, στη Δράμα.
Οι πυροσβέστες, χθες, Δευτέρα 22/7, το βράδυ, έδιναν τη μάχη με τις φλόγες, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, όταν ξέσπασε καταιγίδα, με κεραυνούς. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού τους. Σε δύο φάσεις απομακρύνθηκαν από το σημείο με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και, σήμερα, δίνουν τη μάχη με τις φλόγες για έβδομη συνεχόμενη μέρα, καθώς η φωτιά στο Φαλακρό μαίνεται.
O αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Μιχάλης Μουρβετίδης, μιλώντας στο ethnos.gr, κατήγγειλε ότι τα εναέρια μέσα (δύο ελικόπτερα) αποχώρησαν την επόμενη ημέρα αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά, δηλαδή την Πέμπτη, προκειμένου να επιχειρήσουν στη Ροδόπη, όπου είχε εκδηλωθεί μια πιο επικίνδυνη πυρκαγιά κοντά σε κατοικημένες περιοχές. 
«Τις δύο μέρες που έλειψαν τα εναέρια μέσα, την Παρασκευή και το Σάββατο, μείναμε ‘’ξεκρέμαστοι’’. Οι επίγειες δυνάμεις ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν τη φωτιά, αφού η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη και δεν μπορούν να κινηθούν οχήματα και αυτοκίνητα. Ρίξαμε στη ‘’μάχη’’ όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας αλλά το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε, ήταν να ανοίξουμε κάποιες ζώνες και να περιμένουμε τα εναέρια μέσα. Μετά από κραυγές αγωνίας όλων μας και τεράστιες πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς της κυβέρνησης, επέστρεψαν την Κυριακή τα δύο ελικόπτερα και από το πρωί (σ.σ. της Δευτέρας) επιχειρούν συνολικά εφτά εναέρια μέσα, τρία αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα. Γι’ αυτό η φωτιά παρουσιάζει εμφανώς καλύτερη εικόνα. Είναι κρίμα, διότι η φωτιά την προηγούμενη εβδομάδα πήγε να σβήσει αλλά, δυστυχώς, έφυγαν τα εναέρια μέσα», τόνισε στο ethnos.gr ο κ. Μουρβετίδης.
Στην περιοχή έχει συντελεστεί μεγάλη οικολογική καταστροφή, καθώς εκτιμάται ότι έχουν καεί περισσότερα από 11.000 στρέμματα.