Στην αντεπίθεση περνά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης μετά την ανακοίνωση του δημάρχου, Στέλιου Αγγελούδη, όπου, με αφορμή το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων, τόνιζε πως οι πράξεις της διοίκησής του αφορούν «το συμφέρον της πόλης».
Σε νέα ανακοίνωσή του, το ΕΕΘ υπογραμμίζει ότι έχει προσφέρει ακόμη και χρήματα για τις ανάγκες του δήμου Θεσσαλονίκης! «Από το 2011 έως το 2022 μόνο για την στήριξη δράσεων του δήμου Θεσσαλονίκης έχει καταβάλει το ποσό των 253.605 ευρώ.  Εν μέσω πανδημίας πραγματοποίησε χορηγία 100.000 ευρώ για την δημιουργία μονάδας αρνητικής πίεσης στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη εγκρίνει ποσό ύψους 45.000 μετά από αίτημα της σημερινής διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης η οποία ζήτησε τη συνδρομή του και όπως πάντα την προσέφερε», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. 
Μάλιστα, περνά στην αντεπίθεση, υπογραμμίζοντας: "Ένας φορέας με 55.000 μέλη όπως είναι το Ε.Ε.Θ. με μια διοίκηση η οποία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ελεύθερων επαγγελματιών, να χαρακτηρίζεται πως ακολουθεί «συντεχνιακές ευαισθησίες και λογικές», θεωρούμε πως προσβάλει όλους αυτούς τους ελεύθερους επαγγελματίες που επί τρείς διαδοχικές εκλογικές διαδικασίες επιλέγουν αυτή τη διοίκηση η οποία βρίσκεται στο «τιμόνι» του φορέα επί 18 συνεχόμενα έτη". 
Το ΕΕΘ υπογραμμίζει ότι «ως φορέας επιλέγουμε να μην προσφύγουμε σε χαρακτηρισμούς, αλλά να δώσουμε στοιχεία για να σχηματιστεί η πραγματική εικόνα» και παραθέτει τους αριθμούς που προαναφέραμε.
Και καταλήγει: «Επιλέγουμε τη συνεργασία και όχι τη σύγκρουση καθώς επιθυμούμε να δίνονται λύσεις στα προβλήματα των μελών μας. Ο νέος κανονισμός που αφορά την τροποποίηση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, έχει απορριφθεί από το σύνολο των φορέων που εκπροσωπούν την αγορά και όχι μόνο από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Είμαστε στη διάθεση της δημοτικής αρχής για συζήτηση οποιουδήποτε θέματος αφορά την αγορά της πόλης και τα μέλη μας».