Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου στην περιοχή του Τελωνείου Ευζώνων, κάτι που οδήγησε σε προληπτικό κλείσιμο του Τελωνείου. 
Ο πυκνός καπνός που σκέπασε την περιοχή έκανε  προβληματική του λειτουργία του Τελωνείου που έκλεισε πριν λίγη ώρα. Κλειστό είναι και το Τελωνείο στη Γευγελή, στο έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας.
Τα αυτοκίνητα που κινούνται στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Ευζώνων  προς την έξοδο της χώρας, εκτρέπονται  από το ύψος του Πολυκάστρου προς τα τελωνεία Δοϊράνης και Προμαχώνα. 
Η ΠΑΘΕ έκλεισε από το ύψος των διοδίων της στροφής για την Ειδομένη μέχρι και το τελωνείο των Ευζώνων.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά είναι σε χορτολιβαδική έκταση. Ωστόσο πολύ κοντά υπάρχει και δασική περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα και από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.
Την ίδια ώρα μαίνεται και η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, ύστερα από συνεχείς αναζωπυρώσεις, στην περιοχή της Καλλιρόης, στο λεκανοπέδιο Μουριών.
Και στα δυο μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εναέρια μέσα και όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 15:00

Η βελτίωση της κατάστασης στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή των Ευζώνων επέτρεψε τη σταδιακή λειτουργία του τελωνείου και την μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα πριν λίγη ώρα (14.30) επιτράπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από τη Βόρεια Μακεδονία προς την χώρα μας, ενώ συνεχίζεται η εκτροπή των οχημάτων που κινούνται προς την έξοδο από τον κόμβο του Πολυκάστρου προς τα τελωνεία Δοϊράνης και Προμαχώνα.