Συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, κατέθεσε ο Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκο Παναγιωτόπουλο και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Νομού Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με νεότερης ηλικίας στελέχη και στη σημασία υποστήριξης των συνοριοφυλάκων που υπηρετούν στην περιοχή με επιπλέον κατάλληλα οχήματα. «Υπάρχει έντονη ανάγκη για προσλήψεις εκπαιδευμένου νέου προσωπικού καθώς για προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού που θα βελτιώσει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας.
Κατόπιν διεξοδικής ανάλυσης του πολυπαραγοντικού ζητήματος του μεταναστευτικού στη χώρα, συζητήθηκαν στοχευμένες δράσεις πανελλαδικά, στις οποίες ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον με σκοπό την υλοποίησή τους σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται οι συνοριοφύλακες. Ειδικότερα, έγινε λόγος για την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού στα χερσαία σύνορά μας, όπου οι συνοριοφύλακες έχουν τον πρώτο ρόλο στη υλοποίηση της ορθής στρατηγικής των συναρμόδιων υπουργείων.
Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία για τα θέματα που  απασχολούν τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προκρίνονται οι καλύτερες δυνατές λύσεις. Πάντοτε φυσικά σε αγαστή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.