Την Κομοτηνή επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πρέσβης Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, προκειμένου να παραστεί στην τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, συναντήθηκε με μέλη της μειονότητας. Τον κ. Μποζάι και την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της αποκαλούμενης Συμβουλευτικής Επιτροπής και ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.
Στην τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε στον τάφο του Sadık Ahmet στο νεκροταφείο στην Κομοτηνή παρευρέθηκαν εκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Κεμάλ Μποζάι, ο αναπληρωτής υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ο κυβερνήτης της Αδριανούπολης Γιουνούς Σεζέρ, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αϊκούτ Ουνάλ, βουλευτές και παράγοντες από την Τουρκία, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, πρόεδροι και διευθυντές μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και η οικογένειά του.

Ποιος ήταν ο Αχμέτ Σαδίκ

Ο Αχμέτ Σαδίκ ήταν γιατρός από την Κομοτηνή, που αποφοίτησε από το μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Κομοτηνής, «Τζελάλ Μπαγιάρ», σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πολιτεύτηκε.
Τη δεκαετία του 1980 συνδέθηκε στενά με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεσούτ Γιλμάζ και με εθνικιστικούς οργανισμούς στην Τουρκία.  Τον Μάρτιο του 1990 βραβεύτηκε από τον εθνικιστικό οργανισμό «Τουρκική Εστία» (Τουρκικά: Türk Ocakları) .
Ως υποψήφιος βουλευτής ο Σαδίκ καταδικάστηκε για «διατάραξη κοινής ειρήνης» από Ελληνικό δικαστήριο γιατί κατά την προεκλογική εκστρατεία του 1989 δημοσίευσε στην εφημερίδα του (Guven) διακηρύξεις όπου αποκαλούσε «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών χωρίς αναστολή και οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου παρέμεινε για δυό μήνες. Στο Εφετείο η ποινή μειώθηκε σε  φυλάκιση 15 μηνών, εξαγοράσιμη. Προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που τον δικαίωσε εν μέρει, αλλά δεν καταδίκασε την Ελλάδα. 
Στην Κωνσταντινούπολη ο δρόμος που βρίσκεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο (στο Φανάρι) έχει μετονομαστεί σε οδό Αχμέτ Σαδίκ.
Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 24 Ιουλίου 1995 στο δρόμο προς το χωριό Σώστης Ροδόπης, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή.