Γράφει ο «Περαστικός»

Ο Περαστικός πέρασε από το Διοικητήριο με τη λήξη της σύσκεψης για το FlyOver την Τετάρτη κι έστησε αφτί να ακούσει τα νέα μέτρα και τις εξελίξεις στο θέμα. Τζάμπα ο κόπος - είχε και καύσωνα... Ουδέν νεότερον από το δυτικό μέτωπο της υπερκείμενης περιφερειακής αρτηρίας της Θεσσαλονίκης -τουλάχιστον νέο που να ενδιαφέρει τον κόσμο της Θεσσαλονίκης.

Ακούστηκαν πάλι τα γνωστά βαρύγδουπα, του στιλ «φτάνουν τα λόγια, άκουσαν πολλά οι Θεσσαλονικείς» και μετά... ακούστηκαν πάλι λόγια... Όσον αφορά την ολοκλήρωση του έργου, που «καίει» τους συμπολίτες του Περαστικού, ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Ταχιάος επανέλαβε πως θα ολοκληρωθεί στην ώρα του. Το ότι η εταιρία που ανέλαβε την κατασκευή έχει, πλέον, 500 εργάτες και βαρέα οχήματα έργων, ποσώς ενδιαφέρει τον κόσμο. Εκτός κι αν, με τους 500, έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει το έργο κανέναν χρόνο νωρίτερα.

Παντελώς αδιάφορο είναι και το αν το «συντονιστικό» θα συνεδριάζει κάθε μήνα. Ας συνεδριάζει και κάθε βδομάδα. Ή και μια φορά στο εξάμηνο. Το ζήτημα είναι αν, με τις συνεδριάσεις αυτές, μπορεί να συντομεύσει την ολοκλήρωση του έργου, ή να πάρει νέα, απαραίτητα μέτρα, για να ανακουφίσει την κυκλοφορία στην πόλη.

Όσον αφορά αυτά τα μέτρα, από ό,τι άκουσε ο Περαστικός, είναι αυτά που, ήδη, έχουν ληφθεί: Αστυνόμευση των κεντρικών δρόμων για να σταματήσει το παράνομο παρκάρισμα και να μη «χάνονται» λεωφορειολωρίδες και λωρίδες κυκλοφορίας σε Εγνατία, Κ. Καραμανλή, Τσιμισκή, Βασ. Όλγας και λοιπούς δρόμους, φορτοεκφορτώσεις με πρόγραμμα, διέλευση των ασθενοφόρων από το στρατόπεδο Καρατάσιου για γρήγορη πρόσβαση στα νοσοκομεία και αποκομιδή απορριμμάτων το βράδυ - πρόγραμμα για το οποίο ο δήμος Θεσσαλονίκης χρηματοδοτήθηκε εκτάκτως από το υπουργείο Εσωτερικών. Μέτρα που, σαφώς, «δουλεύουν» υπέρ των κατοίκων της πόλης.

Το ότι κάποια από αυτά τα μέτρα (ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης, οι κανόνες στη φορτοεκφόρτωση, η νυχτερινή αποκομιδή απορριμμάτων και ο επιπλέον δρόμος ασθενοφόρων) έπρεπε να ισχύουν ασχέτως από τα έργα για την υπερκείμενη οδική αρτηρία, είναι λεπτομέρεια που, κατά πως φαίνεται, δεν απασχολεί κανέναν σ' αυτήν την πόλη.