Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς, σήμερα και η Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απέρριψε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου του ΤΑΙΠΕΔ για τη Μαρίνα της Αρετσούς. 
Αποδεχόμενη την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Κώστα Γιουτίκα, ο οποίος επεσήμανε ότι «είμαστε υπέρ της αναβάθμισης χωρίς παρεμβάσεις που θα αλλοιώσουν τον δημόσιο χώρο», δηλώνοντας ότι με το ΤΑΙΠΕΔ «έχουμε δομικές διαφορές αντίληψης και φιλοσοφίας», η Μητροπολιτική Επιτροπή απέρριψε ομόφωνα την Μ.Π.Ε..
Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής, η δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου μετέφερε την αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ: «Το σχέδιο αυτό δεν πρέπει να προχωρήσει. Δεν είναι θέμα αντιπολίτευσης, είναι θέμα κοινής λογικής», είπε. Πρόσθεσε ότι «Ουσιαστικά πρόκειται για real estate» και ότι «όλες οι πόλεις αυξάνουν το πράσινο, συζητούν για τον δημόσιο χώρο και εμείς θα χτίσουμε μέσα στη θάλασσα». 
Στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής τον λόγο πήραν και οι πρώην δήμαρχοι Γιάννης Δαρδαμανέλης και Θεοδόσης Μπακογλίδης, οι οποίοι μίλησαν για την ανάγκη ακύρωσης του σχεδίου του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιχάλης Χουρδάκης τόνισε ότι η μαρίνα της Καλαμαριάς χρειάζεται αναβάθμιση και «όχι ξεπούλημα, όχι τσιμεντοποίηση».
Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Καλαμαριάς ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και εισηγητή της απόφασης, Κώστα Γιουτίκα, τα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής και τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, «Αλληλεγγύη» την οποία εκπροσώπησε ο κ. Γιουτίκας, «Πράξεις για τη Μακεδονία» εκ μέρους της οποίας μίλησαν ο επικεφαλής Χρ. Παπαστεργίου και ο Γ. Τρελόπουλος, «Λαϊκή Συσπείρωση» την οποία εκπροσώπησε ο Σωτ. Αβραμόπουλος, «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» με την Μ. Αγγελιδάκη να εκπροσωπεί τον Γ. Μυλόπουλο και τον Βασίλη Ρόκο της «ΣΥΝ-Εργασίας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».