Νέες θέσεις αστυνομικού προσωπικού και ειδικών φρουρών προκηρύχθηκαν ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Αυτό αποκάλυψε, στη Βουλή, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Α Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Κούβελα, που αφορούσε τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν κατά την κατασκευή της υπερκείμενης οδικής αρτηρίας (FlyOver).
O yφυπουργός ανέφερε ότι η οδική ασφάλεια και η εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας αποτελούν βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Τόνισε ότι έχει εκπονηθεί ειδικός σχεδιασμός εντατικής τροχονομικής αστυνόμευσης και διευκόλυνσης της κυκλοφορίας για την ταχύτατη αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε περίπτωση έκτακτων συμβάντων. Επιπλέον, ανακοίνωσε τη συνεργασία με την εταιρεία “Εγνατία Οδός ΑΕ” για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε επίσης ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υπηρεσιακών αναγκών, προκηρύχθηκαν νέες θέσεις αστυνομικού προσωπικού και ειδικών φρουρών για την κάλυψη των αναγκών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Δημήτρη Κούβελα, ο υφυπουργός επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για ενίσχυσης της Τροχαίας Θεσσαλονίκης με 100 επιπλέον αστυνομικούς, διευκρινίζοντας ότι, ήδη από τις 13 Ιουλίου 2024 έχουν μετατεθεί σαράντα πέντε αστυνομικοί και πρόκειται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.
Ο κ. Κούβελας ζήτησε επίσης την άμεση διαθεσιμότητα ειδικού γερανού «24 ώρες το 24ωρο» για την άμεση επέμβαση και αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας σε περίπτωση ατυχήματος, πρόταση την οποία άμεσα αποδέχθηκε ο κ. Νικολακόπουλος.
Κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Δημήτρη Κούβελα, ο Υφυπουργός επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για ενίσχυσης της Τροχαίας Θεσσαλονίκης με 100 επιπλέον αστυνομικούς, διευκρινίζοντας ότι, ήδη από τις 13 Ιουλίου 2024 έχουν μετατεθεί σαράντα πέντε αστυνομικοί και πρόκειται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.