Το θέμα των αντίξοων συνθηκών εργασίας από αστυνομικούς λόγω καύσωνα, φέρνει με αναφορά της προς το Προεδρείο της Βουλής για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το οποίο, σε στατικές φυλάξεις, ειδικότερα σε σημεία όπου δεν υπάρχει αλεξίσφαιρο φυλάκιο και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την προστασία τους από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Το ίδιο συμβαίνει και με διμοιρίες των ΜΑΤ που αναγκάζονται να βρίσκονται στα λεωφορεία της ΔΑΕΘ, όπου, όπως, καταγγέλλουν, περισσότερα από τα μισά οχήματα παρουσιάζουν προβλήματα με τον κλιματισμό.
Η βουλευτής του Σύριζα-Π.Σ. Κατερίνα Νοτοπούλου καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Πρστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, «να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του τις ως άνω επισημάνσεις-καταγγελίες για την ζοφερή υπηρεσιακή πραγματικότητα των αστυνομικών που εκτελούν εξωτερικές υπηρεσίες και σταθερές φυλάξεις. Επίσης, ζητά να προβεί ο υπουργός, άμεσα, «στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ληφθούν, άμεσα, μέτρα για την προστασία των αστυνομικών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στα οποία είναι εκτεθειμένοι, προστατεύοντας την υγεία και την ασφάλειά τους».