Η άμυνα τα έκανε όλα στην πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα, απόψε το βράδυ, στην Τούμπα: Και γκολ έβαλε και... γκολ χάρισε -για να γίνει ο επαναληπτικός από απλή διαδικασία, ντέρμπι!
Για να εξηγούμαστε -και να μην παρεξηγούμαστε: Ο ΠΑΟΚ ήταν το αφεντικό του αγώνα. Είχε την απόλυτη κατοχή, είχε περισσότερες ευκαιρίες και τελικές (ειδικά στο β μέρος οι Βόσνιοι είχαν να επιδείξουν μόλις ένα σουτ από φάουλ που μπλόκαρε λες κι έπαιζε μήλα στην γειτονιά με τα παιδιά ο Κοτάρσκι) αλλά ήταν επιρρεπής στο λάθος στο χώρο των αμυντικών χαφ και προς τα πίσω, με αποτέλεσμα η Μπόρατς (που δεν είχε και τον προπονητή -λόγω τιμωρίας- στον πάγκο της, αλλά σε σουίτα κι έδινε εντολές από το... κινητό) να πετύχει δυο απρόσμενα γκολ στην Τούμπα.
Κι αν στο δεύτερο γκολ ο σκόρερ Κουλάσιν νικάει στο σπριντ τον Μπάμπα, που είχε να ανεβοκατεβαίνει επί 90 λεπτά συν τις καθυστερήσεις μια ολόκληρη πλευρά κι εκεί στο τέλος του α μέρους ήταν κουρασμένος ενώ ο αντίπαλός του είχε φθάσει στην περιοχή για πρώτη φορά, το πρώτο γκολ είναι για... βίντεο με γκάφες: Μόλις έχει κάνει το 1-0 ο Κουλιεράκης και, με υπερβάλλοντα ενθουσιασμό πέφτει πάνω στον γκολκίπερ του, που έχει, ήδη, μπλοκάρει την μπάλα και την ακουμπάει με το χέρι. Στην εποχή του VAR αυτό δεν συγχωρείται -κι έτσι έγινε.
Το VAR, βέβαια, ήταν αυτό που έδωσε την ισοφάριση στον ΠΑΟΚ (πάλι με τον Κουλιεράκη), καθώς ο αμυντικός του ΠΑΟΚ βρέθηκε εντελώς μόνος σε απόσταση αναπνοής μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα της Μπόρατς, πήρε το ριμπάουντ και, πάλι με κεφαλιά, έκανε το 2-1... Το... μισό παπούτσι του αντιπάλου του τον κράτησε εντός παιδιάς και το γκολ μέτρησε.
Στο β μέρος ο ΠΑΟΚ απέδειξε εμπράκτως την κυριαρχία του, μείωσε τα λάθη στην άμυνα και πέτυχε (πάλι με κεφαλιά αμυντικού, του Εκόνγκ) το 3-2, σκορ που έμεινε ως το τέλος αφού η επίθεση έδειχνε επιπόλαιη κι έχανε γκολ στο... τσακ (η περίπτωση Σαμάτα στη σέντρα - μαχαιριά του Τάισον από τα δεξιά είναι ενδεικτική).
Σε αυτήν την πρεμιέρα ο ΠΑΟΚ ήταν ανέτοιμος -και κακοστημένος. Έχει μια βδομάδα μπροστά του για να αναπτύξει τις αρετές του (που, σαφώς, διαθέτει, καθώς η αντίπαλός του είναι στο πικ για το ζευγάρι των παιχνιδιών) και να πάει στην επόμενη φάση, όπου ο αντίπαλος είναι, ως γνωστόν, σαφώς καλύτερος. Και, φυσικά, να είναι πιο έτοιμοι παίκτες που, αν ήταν στην αρχική 11άδα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ας πιστώσουμε στον Λουτσέσκου ότι γνωρίζει καλύτερα το ποιος μπορεί να παίξει 90' και ποιος όχι.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα
Γκολ: 17' Κουλιεράκης, 39' Κουλιεράκης, 51' Εκόνγκ / 22' Ερέρα (πεν.), 45+3' Κουλάσιν
Δοκάρια: 77' Κουλάσιν (αυτοδοκάρι...) / -
Διαιτητής: Σμάιτς (Σλοβενία)
Κίτρινες: 21' Σβαμπ - / 45+1' Μάγιερς 90+2' Χάσουκιτς
Κόκκινες: -

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Σάστρε, Μπάμπα, Οζντόεφ (68’ Καμαρά), Σβαμπ (85’ Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ (69’ Ζίφκοβιτς), Μουργκ (60’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον (68’ Σαμάτα).

ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ (Μπόγιαν Πουζίγκατσα): Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (72’ Χρέλια), Σκόρουπ, Γκράχοβατς, Βούκοβιτς (89’ Κάβιτς), Σάβιτς, Κουλάσιν, Λούκιτς (89’ Χάσουκιτς).