Τη δική του απάντησε έδωσε, στους επικριτές του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, Τομά Ζολί. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο 42χρονος σκηνοθέτης μίλησε για όσους έκαναν λόγο – μεταξύ άλλων – για χλευασμό του Χριστιανισμού, καθώς και για τη συμμετοχή drag queens στο άνω των τεσσάρων ωρών σόου, λέγοντας πως δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει κανέναν. 
«Αυτό που ήθελα, ήταν να πω ότι είμαστε ένα τεράστιο «εμείς»», ανέφερε. Είπε πως «στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να αγαπάμε ο ένας τον άλλον όπως θέλουμε, με όποιον θέλουμε,  έχουμε το δικαίωμα να πιστεύουμε και να μην πιστεύουμε». 
Πρόσθεσε ότι δεν είχε ανατρεπτική πρόθεση, ούτε να κοροϊδέψει ή να σοκάρει, αλλά να αποτυπώσει τη Γαλλία σε όλη της την πολυμορφία, προωθώντας «τις δημοκρατικές ιδέες της συμπερίληψης ένταξης, της καλοσύνης, της γενναιοδωρίας και της αλληλεγγύης. Ήθελα να στείλω ένα μήνυμα αγάπης, ένταξης, δεν επιθυμούσα να διχάσω. Την εχθρότητα και το μίσος τα γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία γιατί ήμουν θύμα παρενόχλησης. Πάντα ήθελα να καταπολεμήσω αυτήν την εχθρότητα μέσω του θεάτρου, που τιμά τη μοναδικότητα του καθενός». 
Όπως είπε, η πραγματική ιδέα της τελετής ήταν να δείξει πως «ήμασταν μαζί γι’ αυτή την κοινή πανανθρώπινη σκηνή στην οποία ο καθένας μπορούσε να αναγνωρίσει τον εαυτό του, να βρει τον εαυτό του και να πει: Ναι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά είμαστε όλοι μαζί».