Σημαντική αύξηση της τάξης του 50% στις μη μισθολογικές παροχές της συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ για το 2024 προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τα εγκαίνια του σταθμού φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων του Οργανισμού.
Ουσιαστικά ήταν η απάντηση του υπουργείου στη σημερινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων που άφησε, χωρίς μέσο μαζικής μεταφοράς, τους Θεσσαλονικείς.
«Δρομολογούμε σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την έγκριση των μη μισθολογικών παροχών της συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2024 συνολικής δαπάνης 3,2 εκατ. ευρώ, από 2,1 εκατ. το 2023, δηλαδή αυξημένη κατά 50%, η μεγαλύτερη αύξηση που έχει γίνει σε οποιονδήποτε φορέα σε όλη την Ελλάδα για το 2024», ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας ουσιαστικά στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι για τον λόγο αυτόν. Μάλιστα, η αύξηση αυτή αφορά το σύνολο των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρχικό ποσό των σχετικών δαπανών ήταν 2,8 εκατ. και τελικά έφτασε τα 3,2 εκατ., ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων για αύξηση της τάξης του 70%, ήτοι 3,6 εκατ.
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ώρα των εγκαινίων στο παρακείμενο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας, αναμένεται να συνεδριάσουν εντός της ημέρας, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.