Λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, επιχειρεί να βάλει ένα -προσωρινό έστω- τέλος στη μεγάλη κουβέντα που άρχισε για το ενιαίο κεντροαριστερό μέτωπο -το οποίο, όμως, δεν τον... περιλαμβάνει και σχεδιάζεται από άλλους κύκλους εντός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συγκληθεί το Σάββατο στις 10:00 το πρωί στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.
Ο κ. Κασσελάκης επέστρεψε από τις ΗΠΑ και εμφανίστηκε στην τηλεόραση του Alpha, όπου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Να σταματήσει η συζήτηση περί συγκόλλησης και συναίρεσης και ρευστοποίησης και μάλιστα εκτός των οργάνων του κόμματος». Ήταν μια σαφής παρέμβαση να «φτιάξει κλίμα» ενόψει της ΚΕ και να αποφύγει τους σκοπέλους που, φαίνεται ότι, απλώνονται μπροστά του.
Για το ταξίδι του ανέφερε ότι αποσκοπούσε στην δημιουργία της «υποδομής με επαφές για να στηρίξουμε τις προσπάθειες του προοδευτικού κόσμου. Είδαμε το κύμα υπέρ της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη», κάτι, πάντως που, όπως ειπώθηκε, δε φαίνεται να πείθει ούτε τον ίδιο.
Τη γραμμή είχε δώσει, από το πρωί, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά. Σε συνέντευξή της, στην Εφημερίδα των Συντακτών, δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει ευθύνη απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους και τα μέλη του να προχωρήσει ενωμένος μπροστά με στόχο την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».
Κάνοντας σαφή την πρόθεση να ενωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και να μην αρχίσουν νέες διαρροές είτε προς τη μία (ΠΑΣΟΚ) είτε προς την άλλη (Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά) κατεύθυνση και σε μια έσχατη προσπάθεια να διατηρηθεί το χαμηλό ποσοστό των ευρωεκλογών, πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει μέσα από ειλικρινή διάλογο να υπερβεί την εσωστρέφειά του και να οδηγηθεί σε ένα δημοκρατικό Καταστατικό Συνέδριο που θα σηματοδοτήσει μία νέα αρχή: Ένα νέο ξεκίνημα με στόχο την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας και την εφαρμογή ενός σύγχρονου, αξιόπιστου και απολύτως κοστολογημένου κυβερνητικού προγράμματος που θα επικεντρώνει στον πολίτη και τις ανάγκες του». 
Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «οφείλει να ξεπεράσει λοιπόν τα εσωτερικά του και να στείλει καθαρά μηνύματα» και πως «δεν έχουμε την πολυτέλεια να απογοητεύουμε όσους πίστεψαν σε μας...».
Είναι, βέβαια, ερώτημα το πόσοι, τελικά, πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ...