Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της 4ης ΥΠΕ, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησα γιατροί για το θέμα των μετακινήσεων ιατρών καθώς και για την κάλυψη των τεράστιων κενών στα νοσοκομεία της περιφέρειας. 
Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος τόνισε ότι «συνεχίζει το μπαράζ μετακινήσεων γιατρών από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για να καλύψουν τα τεράστια κενά των νοσοκομείων της περιφέρειας. Βλέπουμε να στρέφονται προς τους γιατρούς των ΤΟΜΥ, όπου οι συμβάσεις εργασίας τους δεν επιτρέπουν την μετακίνηση τους, με σκοπό να καλύψουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν και δεν δίνουν σημασία σε τίποτα ούτε στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας». 
Τόνισε ακόμη πως «οι συνθήκες στα νοσοκομεία πάνε από το κακό στο χειρότερο». Όπως είπε, νοσοκομεία με πολλά κενά είναι της Δράμας, του Κιλκίς και της Ξάνθης που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες όπως του παθολόγου και του αναισθησιολόγου. 
Ζήτησε «να γίνει άμεσα προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων ταυτόχρονα κι να γίνει αποκατάσταση του μισθολογίου». 
Ο Νίκος Πατηνέας πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΤΟΜΥ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις μετακινήσεις λέγοντας πως «αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς είμαστε με συμβάσεις ΕΣΠΑ που δεν επιτρέπουν τις μετακινήσεις».
Η Αναστασία- Μαρία Γεωργιάδου, παθολόγος στην 5η ΤΟΜΥ της Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε πως έχει λάβει φύλλο πορείας για να καλύψει εφημεριακές ανάγκες «στο τραγικά υποστελεχωμένο νοσοκομείο του Κιλκίς», μαθαίνοντας τη μετακίνηση μόλις την προηγούμενη ημέρα:  «Λαμβάνω σήμερα στις 11:00 μια εντολή ότι αύριο στις 08:00 θα πρέπει να είμαι στη Δράμα, ενώ αυτό δεν προβλέπεται στη σύμβασή μου», εξήγησε.