Το τεράστιο πρόβλημα με τις φορτοεκφορτώσεις, που γιγαντώθηκε με τη λήξη της καραντίνας για τον κορωνοϊό και έλαβε, ακόμη μεγαλύτερες, διαστάσεις με την έναρξη των έργων για το FlyOver στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως δεν βρήκε, ακόμη, τη λύση του.
Παρά την ανακοίνωση των νέων ωρών και ζωνών για την απαγόρευση φορτοεκφορτώσεων, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι υποστηρίζουν πως το νέο σύστημα φέρνει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει.
Πρώτα αντέδρασε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων. Σε ανακοίνωσή της θεωρεί «ότι το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων είναι αναποτελεσματικό, είναι ανέφικτο να λειτουργήσει και να ικανοποιήσει τις ανάγκες των καταστημάτων, θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στους επαγγελματίες και εμπόρους της πόλης και στους προμηθευτές τους και κατ’ επέκταση στη γενικότερη ομαλή λειτουργία της αγοράς». Επισημαίνει ακόμη ότι «η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης δεν υιοθέτησε στην προκειμένη περίπτωση την εμπεριστατωμένη γνώμη της πλειονότητας των επαγγελματιών και εμπόρων για τη βέλτιστη ρύθμιση του ωραρίου, προχωρώντας μάλιστα μονομερώς στην επέκταση του μέτρου σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και όχι μόνο στο ιστορικό κέντρο, όπως αρχικά προέβλεπε η πρόσκληση διαβούλευσης των φορέων».
Από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης, πάντως, υποστηρίζεται ότι η λύση που επιλέχθηκε ήταν η καλύτερη δυνατή. Ο ίδιος ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης, ανακοίνωσε ότι «οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες λύσεις, λύσεις που προτάσσουν την εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος, στη λογική της αναζήτησης της βέλτιστης δυνατής λύσης, στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που καλούμαστε να διαχειριστούμε».
Για τη διαβούλευση που προηγήθηκε υποστηρίζει ότι «ακούστηκαν οι προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων,  μεταξύ άλλων και η πρόταση του ΕΕΘ για φορτοεκφορτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των καταστημάτων ή και ολόκληρο το 24ωρο», όμως ελήφθη υπόψη και η υπόδειξη της Τροχαίας που «κατέστησε σαφές, πως η διέλευση φορτηγών από το κέντρο της πόλης και ένα ελεύθερο -κατ’ ουσία- ωράριο φορτοεκφορτώσεων θα οδηγούσε στο απόλυτο κυκλοφοριακό έμφραγμα στη Θεσσαλονίκη».
Ο κ. Αγγελούδης δεσμεύεται πως μετά την ολοκλήρωση του flyover θα επανεξετασθεί η θέση του δήμου και επιστρέφει «τους χαρακτηρισμούς περί δήθεν "προσχηματικής" διαβούλευσης» καλώντας τους επαγγελματίες στο τραπέζι του διαλόγου, το οποίο, όπως λέει «ποτέ δεν έχω εγκαταλείψει».
Καταλήγει, δε, υπογραμμίζοντας ότι «πέρα και πάνω από τις όποιες συντεχνιακές ευαισθησίες, λογικές ή μη, τις προτεραιότητές μας τις ορίζει το υπέρτατο συμφέρον της πόλης».  
Με την ανακοίνωσή του ο κ. Αγγελούδης δείχνει πως ο δήμος έχει τη θέληση να βάλει τάξη στην αταξία που επικρατεί με το θέμα των φορτοεκφορτώσεων, όχι μόνον στο κέντρο της πόλης, αλλά και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα (η κατάσταση στις περιοχές της Μαρτίου, της Τούμπας, της Τριανδρίας και στις γειτονιές των Σαράντα Εκκλησιών και της Ξηροκρήνης είναι αποκαρδιωτική, καθώς φορτηγά κάθε μεγέθους κλείνουν δρόμους και φορτοεκφορτώνουν κατά το δοκούν, ενώ και οι ειδικές θέσεις που υπάρχουν είναι κατειλημμένες από σταθμευμένα Ι.Χ.). Από το Σεπτέμβριο, όταν και θα έχει λήξει η περίοδος των αδειών, θα αποδειχτεί και στην πράξη αν η θέληση αυτή είναι και εφικτή κι όχι μόνον επιθυμία.