Εγκαινιάστηκε σήμερα από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα και τέθηκε σε πλήρη λειτουργία, ο σταθμός φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, σε έκταση 16 στρεμμάτων, με 110 θέσεις φόρτισης από 55 φορτιστές, για τα ισάριθμα ηλεκτρικά λεωφορεία που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως τα ηλεκτρικά λεωφορεία ανανέωσαν κατά το 1/3 τον στόλο του ΟΑΣΘ, μειώνοντας τους χρόνους αναμονής στην πολυπληθή Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου δρομολογήθηκαν, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μεταφορών.
«Είμαστε συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα και πιστοί στις δεσμεύσεις μας προς τους Θεσσαλονικείς», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι στις 110 προσλήψεις οδηγών που έγιναν τον Ιανουάριο θα προστεθούν άλλες 40, προκειμένου να κυκλοφορούν καθημερινά στην πόλη 330 λεωφορεία, 35% περισσότερα από πέρσι. «Έχουμε ήδη εκπληρώσει τον στόχο που είχαμε θέσει να κυκλοφορούν καθημερινά 300 λεωφορεία του ΟΑΣΘ μαζί με τα ΚΤΕΛ, έχοντας φτάσει στον μεγαλύτερο αριθμό λεωφορείων εδώ και πολλά χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι χθες υπεγράφη η καταβολή της έβδομης μηνιαίας δόσης της ετήσιας επιδότησης του ΟΑΣΘ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών ύψους 4,3 εκ ευρώ επί συνολικού ετήσιου ποσού 52 εκ., ενώ δρομολογείται η έγκριση των μη μισθολογικών παροχών της συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2024 συνολικής δαπάνης 3,2 εκ ευρώ από 2,1 το 2023, δηλαδή αυξημένη κατά 50%. Ταυτόχρονα, προχωρά ο διαγωνισμός για μίσθωση 160 μεταχειρισμένων λεωφορείων ντίζελ για τρία συν ένα χρόνια, τα οποία θα αντικατασταθούν στο μέλλον με λεωφορεία που θα αγοραστούν με τον νέο διαγωνισμό για 700 ηλεκτρικά οχήματα.
Πρωτοπόρο για όλη την Ελλάδα χαρακτήρισε τον σταθμό ο υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικόνομου, ο οποίος έκανε λόγο για νέα εποχή ευκαιριών και προοπτικών για τον ΟΑΣΘ. 
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Κώστας Ταγγίρης, σημείωσε πως με την υποδομή αυτή ο ΟΑΣΘ περνά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. 
Τα εγκαίνια τέλεσε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Κώστα Γκιουλέκα, του γενικού γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά, του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θόδωρου Καράογλου, του συντονιστή του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Γιάννη Παπαγεωργίου, του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Κώστα Γιουτίκα, των δημάρχων Νεάπολης – Συκεών και Παύλου Μελά, Σίμου Δανιηλίδη και Δημήτρη Ασλανίδη και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Σπύρου Βούγια.