Τέσσερις σεισμικές δονήσεις, μέσα στο 24ωρο, σημειώθηκαν με επίκεντρο τις ακτές του Αγίου Όρους, όπου το τελευταίο διάστημα καταγράφεται σεισμική διέγερση. 
Η τελευταία καταγράφτηκε πριν από λίγο (21:39) και ήταν μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα 110 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης και στα 21 χιλιόμετρα ανατολικά - βορειοανατολικά των Νέων Ρόδων Χαλκιδικής.
Είχαν προηγηθεί οι εξής δονήσεις:
Στις 19.59 σήμερα Κυριακή (11/8) καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα από την Ουρανούπολη, στις ακτές του Αγίου Όρους. Το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα κι έτσι έγινε αισθητός στο Άγιον Όρος, την Ουρανούπολη, τα Νέα ρόδα, την Ιερισσό και άλλες παραθαλάσσιες περιοχές του δήμου Αριστοτέλη. Λίγη ώρα αργότερα στις 20:22 ακολούθησε δεύτερος σεισμός στην ίδια περιοχή μεγέθους 3,2 Ρίχτερ. 
Σημειώνεται πως νωρίς το πρωί και συγκεκριμένα στις 4.48 σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση, με μέγεθος 3,1 Ρίχτερ, που επίσης αναστάτωσε τους κατοίκους και τους παραθεριστές της περιοχής.