Τη θλίψη τους για την είδηση του αδόκητου θανάτου του αγαπητού φίλου και συναδέλφου τους, Δημήτρη Μπρούχου, εκφράζουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως ο Δημήτρης Μπρούχος, ποιητής, στιχουργός, συγγραφέας, συνθέτης και σύμβουλος επικοινωνίας, επί 47 χρόνια (1977-2024), έδινε το δημιουργικό του «παρών» στα ελληνικά γράμματα, με πολλές ποιητικές συλλογές, ενώ συνέγραψε λιμπρέτα για όπερες, ορατόρια, καντάτες, ραψωδίες, ωδές και ύμνους και πολλοί στίχοι του μελοποιήθηκαν από σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και ερμηνεύτηκαν από δημοφιλείς τραγουδιστές.
«Ο εκλιπών υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, προσφέροντας τις υπηρεσίες του και ως μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου για τρεις θητείες. Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Λ.Θ. εκφράζουμε τη μεγάλη μας λύπη για την απώλεια του Δημήτρη, ο οποίος υπήρξε ένας από μας και η μνήμη του θα παραμείνει πάντα ζωντανή. Δημήτρη, καλό σου ταξίδι», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Μπρούχος

Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από το 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Λειτούργησε για πολλά χρόνια ως ανεξάρτητος σύμβουλος επικοινωνίας και διετέλεσε γραμματέας Λαϊκής Επιμόρφωσης με αρμοδιότητα σε θέματα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
Εμφανίστηκε στα γράμματα το 1977 με την ποιητική συλλογή «Στο πέρασμα του χρόνου». Τους στίχους του μελοποίησαν συνθέτες όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός και ο Γιώργος Χατζηνάσιος, και τραγούδησαν γνωστοί τραγουδιστές.
Βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, στο οποίο συμμετείχε για πολλά χρόνια και υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής. Επίσης, βραβεύθηκε 5 φορές με χρυσό και άλλες τόσες με πλατινένιο δίσκο και απέσπασε πολλές διακρίσεις για την προσφορά του στον πολιτισμό.
Συλλυπητήρια για την απώλεια του εξέφρασαν ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, καθώς ο εκλιπών είχε γράψει το ορατόριο για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας, και η ΔΕΘ-Helexpo.
ΠΗΓΗ: <a href="https://cretaone.gr/">cretaone.gr</a>