Δέκα παρεμβάσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων και βελτιώνουν τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη, λόγω των εργασιών κατασκευής του Fly Over, συζητήθηκαν στην διευρυμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Μόνον που  τις περισσότερες τις έχουμε... ξανακούσει.
Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Κώστας  Γκιουλέκας στο Διοικητήριο. Αυτήν τη φορά παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος και η γενική γραμματέας Μεταφορών Δέσποινα Παληαρούτα. Μάλιστα, ήταν η δεύτερη φορά που στη σύσκεψη παρέστη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. 
Οι δέκα παρεμβάσεις που συζητήθηκαν από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το Fly Over είναι:
1)Η χρήση "έξυπνης" εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα, από το φθινόπωρο, ώστε όλοι οι Θεσσαλονικείς να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την κυκλοφοριακή κατάσταση που επικρατεί στις οδούς της πόλης και να επιλέγουν την διαδρομή που τους εξυπηρετεί για να φτάσουν στον προορισμό τους. Παράλληλα, φωτεινές οδοσημάνσεις θα ενημερώνουν τους οδηγούς για την κατάσταση της κυκλοφορίας στην Θεσσαλονίκη (ανακοινώθηκε και δημοσιεύτηκε πριν δυο βδομάδες).
2) Η εξασφάλιση εκατοντάδων θέσεων πρόσκαιρης στάθμευσης σε χώρους φορέων της Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ, ΟΛΘ και σε χώρους άλλων φορέων). Στους χώρους που θα διαμορφωθούν θα τηρείται συγκεκριμένο ωράριο (μέτρο που ακούγεται από την πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού).
3) Η ενίσχυση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, με κατεύθυνση το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το σχέδιο κυκλικής κυκλοφορίας του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Ε.Θ.) θα προβλέπει την επιβίβαση πολιτών από τους χώρους πρόσκαιρης στάθμευσης των αυτοκινήτων και την αποβίβασή τους σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης (κάτι που δεν είχε ξανακουστεί).
4)Η αυστηρή επιτήρηση των οριοθετημένων χώρων φορτοεκφορτώσεων ώστε η τροφοδοσία των καταστημάτων να γίνεται αποκλειστικά σε αυτούς και όχι σε οποιοδήποτε άλλο σημείο και ο διαρκής έλεγχος, προκειμένου στις συγκεκριμένες θέσεις να μην σταθμεύουν επιβατικά αυτοκίνητα (ήδη ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει εκδώσει νέα κανονιστική διάταξη και, υποτίθεται ότι, εφαρμόζει το μέτρο).
5)Η σύσταση για νυχτερινή αποκομιδή απορριμμάτων στους Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης για να περιοριστεί η κυκλοφορία των απορριμματοφόρων τις ώρες αυξημένης κίνησης (αν δεν κάνουμε λάθος έχουν δοθεί και τα απαιτούμενα κονδύλια από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών).
6)Η επανατοποθέτηση σειράς από εύκαμπτα πασαλάκια σε κεντρικές οδικές αρτηρίες για να αποτραπεί η παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων. Σε ευαίσθητα σημεία οδικών δικτύων της Θεσσαλονίκης θα εγκατασταθούν και ηλεκτρονικοί αισθητήρες που θα ενημερώνουν την Τροχαία (κι αυτό το μέτρο έρχεται για πρώτη φορά).
7)Η δημιουργία διόδων διαφυγής, ώστε σε περίπτωση εκτάκτου συμβάντος να γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, όπως ορίζεται και στον Κανονισμό Μελετών του έργου, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προχώρησε και σε εργασίες κατασκευής οδικού τμήματος μέσω του στρατοπέδου Καρατάσιου για την διέλευση ασθενοφόρων και οχημάτων εκτάκτου ανάγκης(οι εν λόγω εργασίες ολοκληρώθηκαν περί τα τέλη Ιουλίου 2024).
8)Η τοποθέτηση τριών μεγάλων δεξαμενών νερού, 100 λίτρων η κάθε μια, που θα χρησιμοποιούνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άντληση ύδατος σε περίπτωση αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών αποκλειστικά και μόνο για την περιφερειακή οδό και το εργοτάξιο (μέτρο που προτάθηκε στη δεύτερη συνεδρίαση του συντονιστικού).
9)Η διάθεση τεσσάρων γερανοφόρων οχημάτων και δυο οχημάτων οδικής βοήθειας από την Εγνατία Οδό, που έχει την ευθύνη διαχείρισης της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό, τα οποία προστίθενται στα, ήδη, υπάρχοντα της ΕΛ.ΑΣ. Θα σταθμεύουν κατά μήκος του περιφερειακού για να απομακρύνουν άμεσα οποιοδήποτε όχημα ακινητοποιηθεί εντός της περιφερειακής οδού (είχε ζητηθεί από τις πρώτες συνεδριάσεις).
10) Η διάθεση αυτοκινήτων-βαν και μοτοσυκλετών από την Εγνατία Οδό που θα σταθμεύουν στην περιφερειακή οδό και θα σπεύδουν για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και του οδοστρώματος (καθαρισμός από καύσιμα, λάδια κλπ) σε περίπτωση ατυχήματος, προκειμένου ο δρόμος να αποδίδεται στην κυκλοφορία χωρίς χρονοτριβή (κι αυτό είχε ζητηθεί από τις πρώτες συνεδριάσεις και η εταιρία είχε απαντήσει πως το μέτρο θα εφαρμόζονταν από τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, η ανάληψη πολυετούς υποχρέωσης της εταιρίας έχει εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών στις 19 Ιουλίου 2024).
Στην διευρυμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Fly Over συμμετείχαν και πήραν τον λόγο εκπρόσωποι των φορέων της πόλης (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Κ.Ε.Δ.Ε., Π.Ε.Δ. Κ. Μακεδονίας, Δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, Τροχαία Θεσσαλονίκης, Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης, Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ο.Α.Σ.Θ., Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Ε.Θ.), Εγνατία Οδός, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, ΔΕΘ-Helexpo, ΦΟ.Δ.Σ.Α., Ο.Λ.Θ., Ε.Κ.Α.Β., Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ), Ταξί Θεσσαλονίκης και της κατασκευάστριας εταιρείας. Οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απουσίαζαν για υπηρεσιακούς λόγους.