Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και τις παρεμβάσεις που αναπτύσσει η κυβέρνηση, για την αντιμετώπισή τους, αναφέρεται ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Παρόν».
«Αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις το προηγούμενο διάστημα, για όλους τους Έλληνες. Πρωτόγνωρους καύσωνες και περίπου 4.000 φωτιές, που προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές στο φυσικό μας πλούτο και την περιουσία συμπολιτών μας. Επιμονή της ακρίβειας που υποδαυλίζεται πλέον, όχι μόνο από γεωπολιτικά γεγονότα, αλλά και από την κλιματική κρίση. Προβλήματα στο χώρο της υγείας, της ασφάλειας και όχι μόνο, που έρχονται από το χθες. Ένα ωστόσο είναι περισσότερο από βέβαιο. Σε όλα τα μέτωπα τα πάντα εξελίχθηκαν καλύτερα από πριν. Έγιναν και γίνονται βήματα που εγγυώνται ένα καλύτερο αύριο» υποστηρίζει. 
Αναφέρεται παράλληλα στα έργα που αλλάζουν την εικόνα και την προοπτική της Θεσσαλονίκης και υπογραμμίζει: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ακούμε τον κόσμο και εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στα προβλήματα της καθημερινότητάς του. Ανταποκρινόμαστε, ταυτόχρονα,  στη δέσμευση για μια σειρά σημαντικών μικρών και μεγάλων έργων και υποδομών σ΄ολόκληρη τη χώρα.  Και βέβαια δίνουμε στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία τις προϋποθέσεις για μια νέα προοπτική δυναμικής και βιώσιμης ανάπτυξης».