Ψύχραιμος και αποφασιστικός ο ΠΑΟΚ, αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αντέδρασε κι έφυγε με το πολύτιμο 2-2 από το «Ελέντα Στάντιουμ» με αντίπαλο τη Μάλμε, στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον Γ' Προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.
Οι Σουηδοί, που είχαν και δύο δοκάρια, αιφνιδίασαν, σε μία στημένη φάση που ούτε ένας αμυντικός δεν μάρκαρε τον πιο ψηλό παίκτη των αντιπάλων με αποτέλεσμα η κεφαλιά του να καταλήξει γκολ. «Δωράκι» και το 2-1, όταν ο εξτρέμ της Μάλμε βρέθηκε μόνος με τον Κοτάρσκι μετά από σέντρα με όλη την άμυνα του Δικεφάλου στα καρέ...
Ο ΠΑΟΚ, όμως, έδειξε χαρακτήρα. Έστηνε σωστά επιθέσεις και, τη μία μέσω VAR, τη δεύτερη με γρήγορες μπαλιές έκανε αρχικά, το 1-1 και το 2-2, ενώ είχε και γκολ που ακυρώθηκε, επίσης από τον VAR.
Πλέον απομένει η Τούμπα να... κάνει το θαύμα της και να στείλει τον ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση. Με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη στην Τούμπα (13/8, 20:30), όποια ομάδα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα Play Off του Champions League το νικητή του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία). Ο σύλλογος που θα αποκλειστεί θα «υποβιβαστεί» στα Play Off του Europa League όπου θα βρει μπροστά του το νικητή του ζευγαριού Τσέλιε (Σλοβενία) - Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία).

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Ελέντα Στάντιουμ
Γκολ: 28' Γιάνσον, 67' Νανάζι / 42' Τάισον, 75' Μπάμπα
Δοκάρια: 1' Μπολίν, 46' Γιάνσον / -
Διαιτητές: John Beaton, βοηθοί Daniel McFarlane - Douglas Potter, VAR Matthew MacDermid- Mattias Gestranius
Κίτρινες: 49' Μπολίν, 52' Μποτχάιμ, 87' Νανάζι / 70' Μπάμπα, 72' Σάστρε, 84' Καμαρά, 92' Οζντόεφ.
Κόκκινες: - / -
 
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Μάλμε (Χένρικ Ρίντστρομ): Νταλίν, Στρίγκερ-Λάρσεν, Γιάνσον, Ζάτερστρομ, Μπουζανέλο, Μπολίν (83’ Αμπντί Αλί), Γιόνσεν, Πένια (90’+4’ Μπεργκ), Νανάζι, Μποτχάιμ (66’ Κρίστιανσεν), Τέλιν.
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (73’ Καμαρά), Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας (83’ Μουργκ), Ζίβκοβιτς (73’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Τόμας (69’ Τισουντάλι).