O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Αρχικά θα συναντηθεί με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η συνάντηση θα γίνει στις 10:00 στο Διοικητήριο, όπου αναμένεται να βρεθούν ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης και όλοι οι βουλευτές  Α και Β Θεσσαλονίκης, με «οικοδεσπότη» τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Κώστα Γκιουλέκα.
Στις 11:00 ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη / Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα στη βάση αυτής που είχε δημιουργηθεί από τον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του υπουργείου Εσωτερικών επί υπουργίας Καλαφάτη, με τα 30+ έργα για τη Θεσσαλονίκη του 2030, όπου ο καθένας μπορεί να βλέπει ποια έργα γίνονται στην περιοχή του και σε ποιο σημείο βρίσκονται. Λέξεις – «κλειδιά» η διαφάνεια και η λογοδοσία προς τους πολίτες, καθώς θα υπάρχει «μάτι» ελέγχου σε όλα τα στάδια υλοποίησης των έργων – υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη, η δυνατότητα παρακολούθησής τους σε όλα τα στάδια με στόχο τη σύγκλιση με την Ευρώπη, ρίχνοντας το βάρος στην ανάπτυξη της περιφέρειας, ώστε να μην υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο υπουργός Επικρατείας Α. Σκέρτσος και ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Κ. Γκιουλέκας. 
Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης -όπως γίνεται κάθε χρόνο, πριν τη ΔΕΘ, για να συζητηθούν τα ζητήματα του κάθε κλάδου της εθνικής οικονομίας και των παραγωγικών τάξεων. Αυτήν τη φορά οι συναντήσεις θα γίνουν στο Μέγαρο Μουσικής (ως τώρα γινόταν στο Διοικητήριο).