Ολοκληρώθηκε, πριν από περίπου 20 λεπτά (στις 11:00) η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους βουλευτές Α και Β Θεσσαλονίκης, που έγινε στο Διοικητήριο, έδρα του τομέα Μακεδονίας και Θράκης του υπουργείου Εσωτερικών.
Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στις 10:00 στο προγραμματισμένο ραντεβού του με τους βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, παρουσία της βουλευτού Επικράτειας, Μαρίας Νεφέλης Χατζηιωαννίδου, του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, της γραμματέως της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Μαρίας Συρεγγέλα. Μεταξύ των βουλευτών (με... διπλή ιδιότητα) και ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος έχει εκλεγεί πρώτος, σε σταυρούς, στην Α Θεσσαλονίκης. Από τους βουλευτές ήταν οι: η Έλενα Ράπτη υφυπουργός Τουρισμού, Δημήτρης Βαρτζόπουλος υφυπουργός Υγείας, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Στράτος Σιμόπουλος, Δημήτρης Γκολιδακης, Θεόδωρος Καράογλου και ο Θεοφάνης Παπάς. «Παρών» δήλωσαν και ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Σμυρλής, ο πρόεδρος της Διοικούσας της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, Ζήσης Ιωακειμοβιτς, ο συντονιστής του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου και η Έλενα Σώκου, υπεύθυνη για θέματα Τύπου από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Κατά την άφιξή του, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν συνάντησε κίνηση στους δρόμους και απάντησε πως δεν ξέρει αν έχει κίνηση, καθώς ο ίδιος και η συνοδεία του έφθασαν στην ώρα τους. Σε ερώτηση για το μετρό, ανεβαίνοντας τα σκαλιά του Διοικητηρίου, προέτρεψε: «Κάντε λιγάκι υπομονή».
Κατά την αποχώρησή του, ο πρωθυπουργός δεν έκανε κάποια δήλωση.
Αυτήν την ώρα, ο πρωθυπουργός μιλά στην εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη / Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την ομιλία του πρωθυπουργού μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: