Σε εμπρησμό αποδίδεται η πυρκαγιά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Tsakiris Family A.E., στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς, τα προηγούμενα 24ωρα, την ευθύνη ανέλαβε, με προκήρυξη σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αυτοαποκαλούμενη ομάδα ΜΑΖ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζωών). 
«Αισθανόμενα όντα που μπορούν να νιώσουν κάθε συναίσθημα που νιώθουμε κι εμείς, αντιμετωπίζονται ως πρώτη ύλη της καπιταλιστικής παραγωγής. Σε ένα κόσμο που η εξόντωση των ανυπεράσπιστων (ζώων) αποτελεί κανονικότητα, εμείς αρνούμαστε να είμαστε μέρος της. Αρνούμαστε να κοιτάμε παθητικά τη σφαγή και πολεμάμε με φωτιά», αναφέρουν στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων ενώ το υστερόγραφο αναφέρει πως «αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε». 
Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την εταιρεία λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά, έγινε γνωστό πως από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοκληρωτικά οι εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνταν τα γραφεία της διοίκησης, η τυποποίηση των αβγών, καθώς και οι υποδομές των logistics.