Γράφει ο Σύντομος
Η απόφαση του Μαξίμου να γίνουν οι συσκέψεις των φορέων πριν τη ΔΕΘ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης προσδίδει επικοινωνιακά στον πρωθυπουργό, καθώς ο χώρος δίνει τη δυνατότητα για σύντομες συναντήσεις και πολλά «γκρουπ» συνομιλητών, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μιλήσει σε όλους τους φορείς από το βήμα, χωρίς να είναι αναγκασμένος να απαντήσει κι όλας σε τυχόν παρεμβάσεις. Στις δε κλειστές συναντήσεις, ο χρόνος θα είναι μικρότερος από ό,τι συνήθως στην αίθουσα «Ν. Μάρτης» του ΥΜΑΘ.
Θυμίζουμε ότι αυτές οι περίφημες συσκέψεις των φορέων ήταν πρωτοβουλία του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Φαίνεται, όμως, ότι «δουλεύουν» επικοινωνιακά ως και σήμερα. Μόνον που η απομάκρυνσή τους από Διοικητήριο και η μεταφορά τους στο αχανές Μέγαρο έχει και τα αδύνατα σημεία. Να μην ξεχνάμε ότι το κτίριο έχει... πολλές εξόδους, ενώ στο Διοικητήριο όλοι έβγαιναν από το περίφημο κλιμακοστάσιο, όπου ήταν στημένες οι τηλεοπτικές κάμερες και οι δημοσιογράφοι όλων των μέσων... Με απλά λόγια «τρεχάτε ποδαράκια μου»...
Το δρόμο για την επίσκεψη Μητσοτάκη άνοιξε, χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος. Επισκέφθηκε το χώρο όπου, κάποια στιγμή, θα δημιουργηθεί το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς «Thess Intec», το οποίο, όπως είπε, όταν ολοκληρωθεί θα καταστήσει την Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της καινοτομίας για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ν.Α. Ευρώπης. Αναφέρθηκε και στην ανάπλαση και αναβάθμιση των υποδομών της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου, που πραγματοποιεί η ΕΤΒΑ και χρηματοδοτεί το Υπουργείο Ανάπτυξης με 7,6 εκατομμύρια ευρώ. Απλά να του θυμίσουμε ότι τα ίδια ακούσαμε και στην προηγούμενη διακυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ειδικά τα περί ThessIntec τα ακούσαμε και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Το αποτέλεσμα, προς το παρόν, δεν τιμά τους κυβερνώντες.
Ελπίζουμε μόνο να μην ξανακούσουμε για την αναδάσωση στο δάσος Παύλου Μελά, γιατί αυτό ήταν μια ιδέα που εμφανίστηκε επί Καλαφάτη στο ΥΜΑΘ. Ο Καλαφάτης έφυγε και μαζί έφυγαν, φαίνεται και τα... δένδρα. Γιατί αν είναι τόσο δύσκολο να αναδασώσεις μια περιοχή, κλαφ' τα Χαράλαμπε...
Δυναμικός φαίνεται ότι επέστρεψε, από τις διακοπές του, ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Καράογλου. Έτσι, αφού απευθύνθηκε στον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας για τα κενά στις στρατιωτικές σχολές που, πλέον, δεν προτιμώνται από τους υποψηφίους, επισκέφθηκε και τα γραφεία του ΟΣΕΘ όπου συζήτησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Γιάννη Τόσκα για τον νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης και ζήτησε να ενσωματωθούν οι περιοχές του Δήμου Βόλβης και των δημοτικών ενοτήτων Καλλινδοίων, Βερτίσκου και Σοχού, που σήμερα στερούνται αστικής συγκοινωνίας, στο συγκοινωνιακό έργο που θα αναλάβει ο νέος φορέας.
Μια και ο λόγος για τον νέο συγκοινωνιακό χάρτη, ίσως θα ήταν καλό να υπάρξει κάτι πιο συγκεκριμένο και ανακοινώσιμο για το τι θα γίνεται από τον Νοέμβριο και μετά, με τις γραμμές του ΟΑΣΘ. Γιατί είναι απόλυτα φυσικό ο ΟΑΣΘ να κυκλοφορεί συμπληρωματικά στη βασική γραμμή του μετρό και να ενισχύσει άλλα δρομολόγια, ή να αλλάξει τις διαδρομές αρκετών. Ειδικά όσων διέρχονται από την Εγνατία. Κι είναι καλό να γνωρίζουν οι πολίτες, ειδικά όσοι έχουν βγει στην αναζήτηση διαμερισμάτων για ενοικίαση, καθώς από ό,τι φαίνεται πολλά θα αλλάξουν μετά την έναρξη των δρομολογίων του μετρό και μπορεί να βρεθούν σε περιοχές που, ενώ νομίζουν ότι θα πηγαινοέρχονται στην εργασία τους με ένα δρομολόγιο, θα βρεθούν να αλλάζουν δύο και τρία μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο Νοέμβριος δεν είναι και πολύ μακριά.
Δυναμική επέστρεψε και η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου. Πρώτα εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα των ειδικών σχολείων της Θεσσαλονίκης για τα οποία υποστηρίζει ότι δεν έχει βρεθεί λύση και έπειτα για την είσοδο των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ, όπου σύμφωνα με τους δικούς της υπολογισμούς 52.000 παιδιά θα μείνουν εκτός δομών. Το πώς προκύπτει αυτός ο αριθμός είναι, βέβαια, θέμα προς συζήτηση.
Δε θέλουμε να αμφισβητήσουμε κανέναν, αλλά οι πρόσφατες κραυγές κάποιων για το πρόγραμμα του πρώην ΟΑΕΔ των 55+, σύμφωνα με τις οποίες αυτό σταματά, μας κάνουν σκεπτικούς. Γιατί το πρόγραμμα ούτε αναβάλλεται, ούτε σταματά, αλλά συνεχίζει με αυξημένους πόρους... «Το πρόγραμμα, ενώ κάλυπτε αρχικά 10.000 ανέργους, έχει διευρυνθεί διαδοχικά τόσο αριθμητικά όσο και ποσοτικά ως προς το ύψος της ενίσχυσης, ώστε σήμερα - μετά και την τελευταία πρόσφατη τροποποίηση της ΚΥΑ στις 6 Αυγούστου 2024 - να καλύπτει 26.500 ανέργους. Η τελευταία αύξηση των θέσεων κατά 5.000 έχει επιπλέον δημοσιονομικό κόστος 156 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος του συνολικού προγράμματος ανέρχεται πλέον στα 626 εκατ. ευρώ», ενημερώνει το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.