Χάθηκε, για άλλη μια φορά το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ για τον ΠΑΟΚ, καθώς δεν κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι για 45' και με ένα γκολ μπάζερ μπίτερ η Μάλμε έφερε το παιχνίδι στην παράταση, όπου, πιο αποφασισμένη, πήρε και την πρόκριση.

Ο Δικέφαλος ήταν σούπερ στο α μέρος, αλλά με την αναγκαστική αποχώρηση του τραυματία Τάισον και την αντικατάσταση του Ζίβκοβιτς έχασε μεγάλο ποσοστό από τη δυναμικότητά του, ειδικά καθώς δεν πήρε τίποτα από κάποιους παίκτες του -ειδικά από τις αλλαγές του Λουτσέσκου. Αντίθετα, ο Ρίνστρομ, ακόμη κι όταν έβγαλε τον καλύτερο παίκτη του, τον Νάνασι, είχε στο γήπεδο μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης...

Το άλλο σημείο που έφερε τον αποκλεισμό ήταν η απίστευτη ατυχία του ΠΑΟΚ. Δέχτηκε γκολ από... πλάγιο άουτ, από χτύπημα της μπάλας πρώτα στο ένα κι έπειτα στο άλλο χέρι του Κοτάρσκι, ακόμη και από απομάκρυνση του Καμαρά, καθώς η μπάλα βρήκε κόντρα σε αντίπαλο και κατέληξε, με πρωτοφανή δύναμη, στα δίχτυα! 

Τελευταίος παράγοντας η κακή διαιτησία. Και πέναλτι έγινε που δεν δόθηκε και υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών (ειδικά στη φάση που τιμωρείται και ο Λουτσέσκου) και στη φάση του γκολ της ισοφάρισης των Σουηδών υπάρχει οφσάιντ, όμως ο VAR αποφάσισε ότι ο παίκτης που κόβει το πεδίο δράσης του Κοτάρσκι δεν... επηρεάζει τη φάση.

Το αποτέλεσμα, πάντως, είναι ένα: Ο ΠΑΟΚ έχασε την πρόκριση μέσα από τα χέρια του, καθώς αποδείχτηκε ανέτοιμος.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

Γκολ: 21' Τάισον, 43' Κουλιεράκης, 45+4' Ζίβκοβιτς / 10' Νάναζι, 45' Νάναζι, 90+6' Ζέερστρο, 99' Κρίστιανσεν.

Δοκάρια: 57' Κουιεράκης / 108' Γιόνσεν

Διαιτητές: Μάρκο Ντι Μπέλο, βοηθοί Τζιοβάνι Μπατσίνι, Αντρέα Ζινγκαρέλι, VAR Τζιοβάνι Αϊρόλντι, Bλαντιμίρ Αντόνοφ, 

Κίτρινες: 38' Σάστρε, 66' Μπάμπα, 100' Μουργκ, 120' Κουλιεράκης / 62'  Γιόνσεν, 95' Τελίν.

Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73' Σβαμπ), Καμαρά, Κωνσταντέλιας (85' Βιεϊρίνια), Ζίβκοβιτς (73' Ντεσπόντοφ), Τάισον (49' Μουργκ/101' Τισουντάλι), Τόμας (73' Τσάλοφ).

Μάλμε (Χένρικ Ρίντστρομ): Νταλίν, Λάρσεν (113' Όλσον), Γιάνσον, Ζέτερστρομ, Μπουζανέλο, Ρικς (60' Μπολίν), Γιόνσεν, Πένια (106' Μπεργκ), Νανάζι (79' Κρίστιανσεν), Τέλιν (113' Ρόσλερ), Μποτχάιμ (88' Αμπντί Αλί).