Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, για τον ΠΑΟΚ, έγινε. Με τέσσερα γκολ φαίνεται σχεδόν αδύνατο να μην περάσει σε βάρος των Ιρλανδών της Σάμροκ Ρόβερς, αφού οι φιλοξενούμενοι, απόψε, στην Τούμπα, δεν έδειξαν το παραμικρό.
Ακόμη κι αυτός ο ανέτοιμος και με κενά ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε ούτε για μια στιγμή στο παιχνίδι. Μπήκε φουριόζος και, ως το 20, έκανε ό,τι ήθελε, έχτιζε επιθέσεις, αλλά την μπάλα στα δίχτυα δεν την έβλεπε. Κι όταν, ακόμη, ο Μπάμπα την έστειλε να αναπαυθεί στο βάθος της Ιρλανδέζικης εστίας, για έναν μυστήριο λόγο ο VAR το ακύρωσε ως φάουλ στην αρχή της φάσης. Κι όμως, στην επανάληψη φαινόταν καθαρά ότι ο παίκτης της Σάμροκ (Γκρέις) που βρέθηκε στο έδαφος είχε βρει το... δεξί του πόδι με το... αριστερό του πόδι!
Τη δικαιοσύνη στο ματς αποκατέστησε ο Κλίρι, με φοβερό αυτογκόλ, που άνοιξε το δρόμο για τον ΠΑΟΚ.
Στο β μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμη καλύτερος από την αντίπαλό του (που έχει σειρά παιχνιδιών στην πλάτη της και για τα κύπελλα Ευρώπης και για το πρωτάθλημα της χώρας της) και, γρήγορα έφθασε στο 2-0. Με την αποβολή του Χόνοχαν, όποια τυχόν αντίδραση της Σάμροκ έσβησε εντός των γραμμών και ο Δικέφαλος θα μπορούσε να έχει πετύχει περισσότερα τέρματα σε ευκαιρίες που είχε, αλλά και στο πέναλτι που έχασε (δυο... φορές και με την εκτέλεση και στην επαναφορά όταν βρήκε το δοκάρι) ο Τσάλοφ.
Όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ δε θα δυσκολευτεί ούτε στην Ιρλανδία και θα πετύχει τον ... μισό φετινό ευρωπαϊκό του στόχο.
Καλύτερος από τους γηπεδούχους ο Κωνσταντέλιας, ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Γκέις.
Με λάθη η διαιτησία του Τζόρτζι.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα
Γκολ: 45+5' Κλίρι (αυτ.), 47' Τάισον, 67' Κωνσταντέλιας, 90+4' Μπάμπα / -
Δοκάρια: 77' Τσάλοφ / - 
Διαιτητές: Enea Jorgji, βοηθοί Denis Rexha, Ridiger Çokaj VAR Florian Lata, Uno Tutk
Κίτρινες: - / 33' Χόνοχαν, 90+2' Γκρέις, 90+3' Κλίρι
Κόκκινες: - / 52' Χόνοχαν (δεύτερη κίτρινη)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (79’ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (79’ Καμαρά), Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς (79’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (79’ Μουργκ), Μπράντον (64’ Τσάλοβ).
Σάμροκ Ρόβερς (Στέφεν Μπράντλεϊ): Πολς, Όαρ, Κλίρι, Γκρέις, Χόνοχαν,  Βατς (73’ Μπίρνε), Ο’Νιλ, Νάτζεντ (73’ ΜακΈνεφ), Κλαρκ (27’ Λόπες), Φαρούτζια (84’ Μπερκς), Γκριν (73’ Μαντρόγιου).

*Την κίτρινη κάρτα του Ενέα Γιόργκι αντίκρισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για διαμαρτυρία έπειτα από το ακυρωθέν γκολ του Μπάμπα. Κίτρινη αντίκρισε στο 60’ και ο Τζιαμπάολο Καστορίνα, ο Ιταλός βοηθός του Λουτσέσκου, για έντονη διαμαρτυρία σε ένα μαρκάρισμα πάνω στον Κωνσταντέλια.
*Με έντονες ενοχλήσεις στο δεξιό του αστράγαλο αποχώρησε από το ματς ο Μπράντον ενώ του τοποθετήθηκε και πάγος. Με πατερίτσα από το γήπεδο αποχώρησε και ο Τρέβορ Κλαρκ των φιλοξενούμενων.