Άγνωστοι, με νυχτερινή καταδρομική ενέργεια βανδάλισαν τις προθήκες του συνεργατικού βιβλιοπωλείου «Ακυβέρνητες Πολιτείες» στη Θεσσαλονίκη. Με μαύρο σπρέι σχημάτισαν σβάστικες και έναν κέλτικο σταυρό - στόχο, σαν αυτούς που χρησιμοποιούσε η Κου Κλουξ Κλαν.
Το γεγονός έγινε γνωστό από ανάρτηση, στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, του βιβλιοπωλείου. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι-ες του προοδευτικού βιβλιοπωλείου, ενώ  αυτό ήταν κλειστό σχεδίασαν στην πρόσοψη, σε μεγάλο σχήμα, έναν φασιστικό αγκυλωτό σταυρό, πλάι σε έναν κέλτικο σταυρό – στόχο, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από την Κου-Kλουξ-Kλαν, χρησιμοποιήθηκε από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής αλλά και ως «σημάδι» σε σπίτια μεταναστών που επρόκειτο να δεχτούν επιθέσεις, και έναν χριστιανικό σταυρό. Δεν παρέλειψαν επίσης να σκίσουν και χαρτί από τον τοίχο με το σύνθημα «Freedom to Palestine».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών – Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) καταγγέλλει και καταδικάζει το βανδαλισμό που χαρακτηρίζει «βεβήλωση από φασιστοειδή» και, σε ανακοίνωσή της, τονίζει: «Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι, στοχοποιούν το βιβλίο, αφού αυτό είναι υπεύθυνο για το άνοιγμα του μυαλού, ενώ εκείνοι διαχρονικά προσπαθούν να το στενέψουν ή να το εκφοβίσουν με βεβηλώσεις, βία, δολοφονίες.  Οι πρόγονοι τους ήταν αυτοί που όταν μπορούσαν έκαιγαν βιβλία στο Λευκό Πύργο. Από τέτοιες ενέργειες εμπνέονται. Δε θα τους το επιτρέψουμε. Τέτοιες πράξεις μας επιστρέφουν σε καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού εποχές και χρέος του χώρου μας συνολικά είναι όχι μόνο να τις αποδοκιμάσει αλλά και να τις αποτρέψει».
Το γεγονός καταγγέλλει και το ΚΚΕ (μ-΄λ). Σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει: «Η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και κοινωνικής ζωής που προωθεί και εφαρμόζει και η κυβέρνηση της ΝΔ για λογαριασμό του συστήματος είναι αυτή που δίνει το «πράσινο φως» στους φασίστες και στη δράση τους ενάντια στον λαό και τους καταπιεσμένους. Ουσιαστικά, οι φασίστες λειτουργούν ως το μακρύ χέρι της ντόπιας αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών πατρώνων της, για να χτυπήσουν και αυτοί τους εργάτες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τα δικαιώματά τους. Η καταστολή, η τρομοκρατία, η ένταση της φασιστικοποίησης, οι κάθε είδους στοχοποιήσεις είναι το μέσο για να περάσει η κυβέρνηση την αντιδραστική πολιτική της».