«Η επιλογή στο πρόσωπό μου από μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί αναμφίβολα μια αναγνώριση της σημασίας της Βόρειας Ελλάδας -της στρατηγικής της σημασίας, της βαρύτητας και των προοπτικών της- και μια ψήφο εμπιστοσύνης στην Κεντρική Μακεδονία».
Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού που τον επέλεξε για τη θέση του Έλληνα Επίτροπου στην Ε.Ε.
Ο κ. Τζιτζικώστας εγγυήθηκε «προσωπικά» ότι τα επόμενα χρόνια το έργο που ξεκίνησε στην Κεντρική Μακεδονία από την παρούσα διοίκηση «θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και κάθε συμπολίτη μας ξεχωριστά». Οσο για το χαρτοφυλάκιο που θα του ανατεθεί, είπε πως, όποιο κι αν είναι «θα βρίσκομαι πάντα στη διάθεσή σας με ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας και έχοντας στο μυαλό μου τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια».
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστος Παπαστεργίου, πρότεινε να προετοιμασθεί κοινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, πρόταση που αποδέχτηκε ο κ. Τζιτζικώστας. Μάλιστα, ζήτησε η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί στην Ημαθία, μετά από μια ξενάγηση στη Βεργίνα, ώστε «να σταλούν πολλαπλά μηνύματα προς τα έξω». 
Αναφερόμενος στην επιλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου, ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι πέρα από μια μεγάλη τιμή προς τον ίδιο είναι και μια μεγάλη τιμή προς το περιφερειακό συμβούλιο αλλά και την Κεντρική Μακεδονία.
Τα συγχαρητήρια τους στον Απόστολο Τζιτζικώστα έδωσαν ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» Γιάννης Μυλόπουλος, και ο επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΝ-Εργασία» Βασίλης Ρόκος.