Γράφει ο Σύντομος

Πέρασε κι ο Αύγουστος και ούτε κι αυτόν τον μήνα έγινε ενημέρωση πολιτικών συντακτών από τη Θεσσαλονίκη. Η γνωστή θερινή ραστώνη που, εδώ στη Θεσσαλονίκη, ως πόλη του «χαλλαρά» κολλάει και τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Βέβαια, πολύ σωστά «διέρρευσε» ότι δεν είναι δυνατό να γίνει ενημέρωση σε έναν μήνα που ήρθε η... μισή κυβέρνηση και είπε τα πάντα για τα έργα της Θεσσαλονίκης. Άρα, την επόμενη ενημέρωση θα τη ζήσουμε στα τέλη Σεπτέμβρη...

Ως κάτι το νέο παρουσίασε, ο αντιδήμαρχος Έργων Θεσσαλονίκης, Πρόδρομος Νικηφορίδης, το λευκό φιλμ που κολλήθηκε, αντί για να βαφτεί, σε μια διάβαση στη Θεσσαλονίκη. Έκανε και τη σχετική ανάρτηση στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι, πάντως, από κάτω, σχολίαζαν πως αυτή η τακτική εφαρμόζονταν στη Θεσσαλονίκη του '70 και του '80 και όσοι περπατούσαν στη διάβαση... γλιστρούσαν στις αυτοκόλλητες άσπρες γραμμές, ενώ αν τύχαινε και φρέναρε πάνω τους αυτοκίνητο, η ευθεία γραμμή γινόταν... τεθλασμένη. Έτσι, από την εποχή Παπαγεωργόπουλου, η τακτική αυτή εγκαταλείφθηκε. 

Δεν πειράζει, καλά είναι τα πειράματα. Δε βλέπετε τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ; Κάνανε ένα πείραμα με την εκλογή Κασσελάκη και τώρα τρέχουν να... επιστρέψουν στα πάτρια. Πάντως, όπως σχολίαζε βουλευτής της Α Θεσσαλονίκης του κόμματος, η επιστροφή έγινε. Μπορεί όχι στις ιδέες, αλλά στα δημοσκοπικά ποσοστά, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Interview.

Τι να κάνουν κι αυτοί οι έρμοι οι τοπικοί βουλευτές; Αφού σε όποιο κανάλι - ραδιόφωνο - μέσο κληθούν, κανείς δεν τους ρωτάει για τις πολιτικές που προωθούν. Όλοι ρωτούν για το ποιον θέλουν για αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι κι αυτοί ασχολούνται με τα ίδια θέματα που ασχολούνταν και πριν έναν χρόνο (πετούν κι ένα «η ολιγωρία της κυβέρνησης που δεν έχει κάνει το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια» και ξεμπερδεύουν. Ή ασχολούνται με τα πανηγύρια... Όπως η βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα, που ανέλαβε δράση υπέρ του πανηγυριού του Αγίου Μάμαντα και ρωτά «γιατί ενώ υπήρχε μια δεδομένη κατάσταση επί χρόνια, δεν ενημερώθηκαν οι ψησταριές έγκαιρα, πριν από 2-3 μήνες ότι δεν θα λειτουργήσουν και θα τηρηθούν κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα»  και «αν υπάρχει σχέδιο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του πανηγυριού, ώστε του χρόνου να μπορέσουν να δοθούν άδειες, νόμιμα, με κανονικές υποδομές μαζικής εστίασης. Για να ξέρει ο κόσμος του πανηγυριού τι να πράξει και να μην αιφνιδιαστεί εκ νέου». Φανταζόμαστε ότι στις ερωτήσεις της δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει ο... υπουργός Υποδομών.

Κάτι διαφορετικό είπε να οργανώσει η Ομοσπονδία Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης και της πήγαν όλα στραβά... Ο λόγος για την συναυλία για τα 95 χρόνια λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες στη Θεσσαλονίκη οδήγησαν στην αναβολή της. Κι έτσι, όποιος ήθελε να ακούσει τους: Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστο Παπαδόπουλο, Στέλιο Διονυσίου, Στέλιο Μαβίδη και Δημήτρη Ξενιτόπουλο, θα περιμένει ως το βράδυ της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου.