Απάτη σε βάρος των πελατών της καταγγέλλει η εταιρία viva.com (το παλιό viva wallet)! Όπως ανακοίνωσε, πολλαπλασιάστηκαν οι απόπειρες απάτης μέσω ψεύτικων SMS.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι επιτήδειοι στέλνουν ψεύτικα SMS προσποιούμενοι ότι είναι από τη viva.com (πρώην Viva Wallet). Τα μηνύματα αυτά ζητούν να κάνει click ο πελάτης σε ένα ψεύτικο link, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την επικαιροποίηση των στοιχείων ή ένα ζήτημα ασφαλείας». Όπως υπογραμμίζει κατηγορηματικά η εταιρία, «αυτά τα SMS δεν αποστέλλονται από τη viva.com».
Το παραπλανητικό μήνυμα μπορεί να φαίνεται ότι αποστέλλεται από τη viva.com, ωστόσο αποστέλλεται από επιτήδειους.
Το ψεύτικο SMS: Περιέχει links από κλωνοποιημένες σελίδες της viva.com, που αποσκοπούν στην κλοπή των στοιχείων των πελατών(username/κωδικό πρόσβασης/OTP). Αφού αποκτήσουν αυτά τα στοιχεία, οι επιτήδειοι συνδέονται στον λογαριασμό του καθενός και αλλάζουν τα στοιχεία του τηλεφώνου ή/και της κάρτας.
Δίνοντας τον κωδικό μιας χρήσης (OTP), ο πελάτης εξουσιοδοτεί συναλλαγές που οι επιτήδειοι ξεκινούν είτε στη viva.com κάρτα, σας είτε μέσω τραπεζικών μεταφορών.
 

Τι να κάνετε αν λάβετε τέτοιο μήνυμα

Στην περίπτωση που κάποιος λάβει ένα τέτοιο μήνυμα, η εταιρία προτείνει τα εξής:

Προχωρήστε σε άμεση αλλαγή κωδικού πρόσβασης.
Επικοινωνήστε με την εταιρία στη γραμμή προτεραιότητας (επιλογή 1) ή ξεκινώντας μια νέα συνομιλία μέσω chat και επιλέγοντας "θέματα ασφάλειας λογαριασμού".
Η εταιρία υπενθυμίζει ότι δε θα σας ζητήσει ποτέ από πελάτη να αποκαλύψει προσωπικά στοιχεία όπως κωδικό πρόσβασης και username.