Με αφορμή ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τα βιβλία που σκοπεύει να διαβάσει στις καλοκαιρινές διακοπές, ο Στέφανος Κασσελάκης συστήνει στον πρωθυπουργό να ξεκινήσει διαβάζοντας το βιβλίο «Η νέα ψηφιακή παρακολούθηση».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την οποία συνοδεύει και με το εξώφυλλο του εν λόγω βιβλίου:
«Είναι πολύ θετικό ότι ο Πρωθυπουργός αναδεικνύει την αξία ενός βιβλίου στον ελεύθερο χρόνο των διακοπών μας. Δίπλα στα βιβλία που έδειξε ότι πήρε μαζί του στις διακοπές του, του συστήνω ένα ακόμη. Επειδή κανείς πρέπει να είναι ενημερωμένος για τις εξελίξεις στον τομέα του ενδιαφέροντός του, θα του πρότεινα να αρχίσει από αυτό. Καλή ανάγνωση και πρακτική εξάσκηση».
Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε στο Ίνσταγκραμ. Ήταν μια φωτογραφία με τα βιβλία «Ξέρει η πάπια πού είναι η λίμνη» (Χωμενίδης), «Το κέντρο πρέπει να κρατήσει» (Ζιβάν), «Η ανήσυχη γενιά» (Χάιντ), «Το παιχνίδι της κλίμακας» (Τοντόροβα), «Το επερχόμενο κύμα» (Σουλεϊμάν), «Ιουστινιανός» (Σαρρής) και τη λεζάντα «να δω τι θα προφτάσω».
Η ποιότητα του χιούμορ (αν ήταν χιούμορ) ελέγχεται...
Λίγες ώρες αργότερα, στο... χορό της παραπολιτικής μπήκε και η Ελληνική Λύση... «Το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης "διατυμπανίζει" πως θα διαβάσει βιβλίο αναφερόμενο στον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό, μόνο ως ιστορική ύβρις μπορεί να εκληφθεί», τονίζει η Ελληνική Λύση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος: «Ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός αγωνίστηκε για την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης για τον πολυπολιτισμό και την "επέλαση" του "τουρκοκίνητου ισλαμισμού"». Καταλήγοντας, η Ελληνική Λύση ρωτά «τι κοινό μπορεί να έχει άλλωστε ο θεμελιωτής της Αγίας Σοφίας με τον άνθρωπο που επέτρεψε την βεβήλωση και την μετατροπή της σε ισλαμικό τέμενος;».
Εδώ, σίγουρα δεν έχουμε να κάνουμε με χιούμορ, αλλά με «μπάσιμο» στον σοσιαλμιντιακό πόλεμο....

Ο Περαστικός